Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algoritmizace 1 (KIK / FPARP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / FPARP - Algoritmizace 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Algoritmus a jeho vlastnosti. Příklady jednoduchých algoritmů.2.Základní informace o prostředí Delphi. Objekt Želva, využití objektu Želva.Příkazy pro pohyb Želvy. Příklady kreslení jednoduchých objektů.3.Jednoduché proměnné, deklarace proměnných.Příkaz dosazovací, příkazy vstupu a výstupu. Jednoduchý program realizující algoritmus a jeho struktura.4.Základní řídicí struktury - sekvence, větvení, cykly.5.Podmíněný příkaz a jeho typy.6.Příkazy cyklu a jejich typy.7.Podprogramy - procedury a funkce, deklarace a volání podprogramů, volání hodnotou, adresou.8.Strukturované datové typy, typ interval, typ pole, jejich deklarace a použití.9.Dvourozměrné pole, jejich deklarace a použití.10.Příklady jednoduchých kompletních programů.

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost základní struktury a organizace algoritmu,- znalost základů programovacího jazyka - dovednost číst a psát kód programu,- schopnost pracovat s objektem TZelva a vytvářet s jeho pomocí jednoduché grafické aplikace,- schopnost využívat základní komponenty programovacího prostředí.

Literatura

Kostolányová, K. Algoritizace a řešení problémů. Ostrava: Repronis, 2008. ISBN 80-7042-227-0.CANTÚ, M. Myslíme v jazyku Delphi 7. Praha: Computer Press, 2003. ISBN 80-247-0694-6.Častová, N., Šarmanová, J. Počítače a algoritmizace. Ostrava: VŠB TU Ostrava, 1987. Nagyová, I. Základy programování. Ostrava: Repronis, 2008. ISBN 978-80-7368-275-0.

Požadavky

- pravidelná domácí příprava - dokončení úkolů,- samostudium,- samostatně vypracované ( korespondenční) úkoly podle zadání,- příprava na zkoušku.

Garant

doc. RNDr. Jana Šarmanová, CSc.

Vyučující

Mgr. Tatiana Prextová, Ph.D.doc. RNDr. Jana Šarmanová, CSc.