Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie e-learningu (KIK / FPELE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / FPELE - Teorie e-learningu, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do e-learningu, historie e-learningu.Komponenty a technologie e-learningu.Formy e-learningu.Řídicí systémy výuky.Teoretické základy tvorby kurzuNástroje pro tvorbu kurzů, grafika a design, tvorba on-line kurzu.Metodika tvorby e-kurzu a používané standardy.Komunikační nástroje, nástroje testování a hodnotící nástroje.E-learning z pohledu studenta.E-learning z pohledu vyučujícího.Pozitiva a negativa e-learningu.Nové trendy vývoje e-learningu

Získané způsobilosti

Student získá:- schopnost objasnit specifickou terminologii a vysvětlit pojmy,- schopnost diskutovat o vhodnosti/nevhodnosti použité technologie,- schopnost vytvořit a posoudit část distanční výukové opory,- schopnost návrhu struktury e-kurzu dle příslušné metodiky,- znalost jednotlivých rolí a úloh tutora,- kompetence k teoretickému navržení struktury on-line modelu výuky.

Literatura

PAVLÍČEK, J. E-learning v podnikovém vzdělávání. Ostrava: Ostravská univerzita, 2003. ISBN 80-7042-920-8.KAPOUNOVÁ, J., PAVLÍČEK, J. Počítače ve výuce a učení. Ostrava: Ostravská univerzita, 2003. ISBN 80-7042-265-3.KOSTOLÁNYOVÁ, K. Technologie e-learningu. Ostrava: Ostravská univerzita, 2013. KVĚTOŇ, K. Základy distančního a online vzdělávání. Praha, 2003. BRDIČKA, B. Role internetu ve vzdělávání. Praha: Karlova univerzita, 2003. ISBN 80-239-0106-0.PAVLÍČEK, J. Základy e-didaktiky pro e-tutory. Ostrava: Ostravská univerzita, 2003. ISBN 80-7042-921-6.KVĚTOŇ, K. Základy SCORM. Ostrava : Ostravská univerzita, 2004.

Požadavky

- práce ve skupinách nad dílčími úkoly- aktivní účast v diskusním fóru- vytvoření teoretického návrhu e-kurzu- studium odborné aktuální literatury a informačních zdrojů

Garant

doc. Ing. Kateřina Kostolányová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Kateřina Kostolányová, Ph.D.