Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interaktivní technologie (KIK / FPITT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / FPITT - Interaktivní technologie, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Interaktivní výuka.Typy interaktivních tabulí, jejich technická specifikace, klady a zápory jednotlivých typů.Základní popis prostředí programu SMART NotebookPodrobný popis a funkce všech panelů nástrojůGalerie Lesson Activity Toolkit - popis a využití přednastavených objektůGalerie objektů - jejich popis a využití v praxiVkládání externích objektů do prostředí software pro interaktivní tabuliVytváření vlastních interaktivních souborů studentyPrezentace produktů ostatních studentům

Získané způsobilosti

Student získá:- znalosti o typech interaktivní tabulí,- dovednosti vytvářet aplikace v softwarovém prostředí pro interaktivní tabule,- schopnosti prezentovat informace s využitím interaktivní tabule jako podpory vlastní výuky,- posílení informační gramotnosti.

Literatura

ROUBAL, Pavel. Počítač pro učitele. Brno: Computer Press, a.s., 2009. ISBN 978-80-251-2226-2.KAPOUNOVÁ, J., PAVLÍČEK, J. Počítače ve výuce a učení. Ostrava: Ostravská univerzita, 2003. ISBN 80-7042-265-3.Kostolányová, K. Úvod do multimédií. Ostrava: Ostravská univerzita, 2003. ISBN 80-7042-924-0.DOSTÁL, J. Interaktivní tabule - významný přínos pro vzdělávání. Praha: Computer Press, 2009. CZECZOTKOVÁ, B. Interaktivní tabule ve výuce I. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2013. ŘEBŘÍČEK, Tomáš, et al. Metodologická příručka k užívání interaktivních tabulí. Liberec: Liberecký kraj, 2010. DOSTÁL, J. Multimedia, hypertext and hypermedia teaching aids - current trend in education. Olomouc: Univerzita Palackého, 2009. MARTÍNKOVÁ, Anna. Tvorba učebních pomůcek pomocí interaktivní tabule Smart Board. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2010.

Požadavky

- pravidelná účast na cvičeních (min.80 %),- aktivní účast při řešení zadaných úkolů,- vypracování korespondenčních úkolů.

Garant

Mgr. Tatiana Prextová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Tatiana Prextová, Ph.D.