Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika informačních technologií (KIK / GPDI1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / GPDI1 - Didaktika informačních technologií, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Definice pojmů, informační technologie jako vědní oborModel výuky informačních technologiíDidaktické situaceVzdělávací standardyStandardy učitele informačních technologií (u nás a ve světě)Specifika práce učitele informačních technologiíVýuka práce s textemVýuka práce s tabulkamiVýuka práce s grafikou a grafickými informacemiModelování a simulace s podporou ICTProjektová výukaHodnocení práce žákůTvorba a prezentace vlastní přípravy na vyučovací hodinu.

Získané způsobilosti

- znalost základních pojmů didaktiky informačních technologií,- znalost teoretických východisek pro následnou praktickou přípravu na výuku,- znalost základních myšlenek informačních a komunikačních technologií, - znalost možností rozvoje kompetencí žáků,- dovednost vybrat vhodné vyučovací a hodnotící metody pro výuku dané oblasti informačních a komunikačních technologií,- schopnost definovat cíle a obsahy výuky informačních technologií,- schopnost samostatně sestavit plán výuky informačních a komunikačních technologií pro žáky základních škol, - absolvováním předmětu student získá kompetence analyzovat a tvořivě řešit problémy v oblasti informačních technologií.

Literatura

NAGYOVÁ, I. Didaktika informačních technologií. Ostrava: Ostravská univerzita, 2013. Kalaš, I. Informatika pre stredné školy. Bratislava: SPN, 2002. ISBN 80-08-03443-2.Učebnice informačních technologií a informatiky pro ZŠ a SŠ. Černochová, M., Komrska, T., Novák, J. Využití počítače při vyučování. Praha: Portál, 1998.

Požadavky

- aktivní účast ve výuce- aktivní účast při řešení zadaných úkolů- vypracování praktických úkolů z jednotlivých cvičení- samostatné studium- návrh didaktické přípravy na vyučování s využitím vybraného programu

Garant

RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.