Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dolování znalostí z dat (KIK / GPDZD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / GPDZD - Dolování znalostí z dat, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod, vymezení problémů analýzy mnohorozměrných dat.2. Vstupní data, typy dat, předzpracování dat, filtrace, transformace.3. Korelace, metoda hlavních komponent.4. Asociační pravidla, klasické asociace.5. Asociační pravidla, transakční asociace.6. Shluková analýza, metody nehierarchické.7. Shluková analýza, metody hierarchické.8. Konstrukce rozhodovacího stromu.9. SW pro podporu získávání znalostí.10. Úplný projekt analýzy konkrétních dat.11. Další metody dolování.12. Dolování z nenumerických dat, závěr.

Získané způsobilosti

Student získá:- znalosti z oblasti data miningu- schopnost formulovat data miningový problém a schopnost rozpoznat vhodné nástroje pro jeho řešení- dovednost pracovat se SW pro data mining

Literatura

Berka, P. Dobývání znalostí z databází. Praha : Academia, 2003. ISBN 80-2000-1062-9.ŠARMANOVÁ, J. Dolování znalostí z dat. Ostrava: Ostravská univerzita, 2012. Han, J., Kamber, M. Data Mining: Concepts and Techniques. Morgan Kaufmann Publishers, 2006. ISBN 1-55860-901-3.

Požadavky

- zpracování komplexní analýzy vybraného souboru dat- aktivní účast ve výuce

Garant

doc. RNDr. Jana Šarmanová, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Jana Šarmanová, CSc.