Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět ICT ve výuce všeobecně vzděl. předmětů (KIK / GPIOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / GPIOP - ICT ve výuce všeobecně vzděl. předmětů, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Počítače jako interaktivní systémy, informační gramotnost učitelů, využití ICT ve výuce, e-learning na základních a středních školách- Kancelářský software a jeho implementace do výuky- Didaktický software a počítačové hry s výukovým obsahem- Internet- Počítačové simulace a virtuální experimenty- Interaktivní tabule a její využití ve výuce- Videosekvence a její využití ve výuce- Počítačem podporovaný experiment- Kancelářský software- Internet, e-learning a LMS prostředí- Didaktický software, výukové programy- Modelování a simulace (v některých odborných předmětech)- Virtuální laboratoře (v některých odborných předmětech)

Získané způsobilosti

Studenti získají:- přehled o využití kancelářského software ve všeobecně vzdělávacích předmětech,- komplexní přehled o typech a možnostech využití počítačových programů a her ve výuce,- přehled o výukových materiálech dostupných na Internetu pro vybrané předměty,- schopnosti posouzení výukových programů po stránce didaktické a dokážou implementovat programy do výuky,- dovednosti vhodně volit ve výuce svého předmětu organizační formy a vyučovací metody při využívání výukových programů a materiálů dostupných na Internetu

Literatura

VEŘMIŘOVSKÝ, J. ICT ve výuce všeobecně vzdělávacích předmětů. Ostrava: Ostravská univerzita, 2013. ČERNOCHOVÁ, M., KOMRSKA,T., NOVÁK, J. Náměty pro využití počítače při vyučování. Praha : Portál, 1998. ISBN 80-7178-272-6.ČERNOCHOVÁ, M. Příprava budoucích e-učitelů na e-Instruction. Praha : AISIS, 2003. ISBN 80-239-0938-X.BRDIČKA, B. Role internetu ve vzdělávání. Praha: Karlova univerzita, 2003. ISBN 80-239-0106-0.DROZD, P., KUBICOVÁ, S., DROZDOVÁ, M. Informační a komunikační technologie ve výuce přírodopisu a biologie. Ostrava : Ostravská univerzita, 2005. BÍLEK, M. Výuka chemie s počítačem. Hradec Králové : Univerzita Hradec Králové, 2005. DUHAJSKÝ, J., HOUFKOVÁ, J., BUREŠOVÁ, J. Využití Internetu ve výuce fyziky. Praha : Computer Press, 2005. ISBN 80-251-0613-6.KALAŠ, I. Čo ponúkajú informačné a komunikačné technologie iným predmetom. Bratislava : Ústav informácií aprognóz školstva, 2000. ISBN 80-7098-265-5.KALAŠ, I. Modely a scenáre používania IKT v školách. Praha : Karlova univerzita, 2003. ISBN 80-239-0418-3.

Požadavky

Podle konkrétní oblasti výuky (předmětu) studenti navrhnou metodou ADDIE řešení konkrétní výukové lekce.

Garant

RNDr. Jan Veřmiřovský, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Kateřina Kostolányová, Ph.D.RNDr. Jan Veřmiřovský, Ph.D.