Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mediální výchova (KIK / GPMVZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / GPMVZ - Mediální výchova, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- teoretická východiska mediální výchovy- typologie mediálního publika a jeho vztah k médiím- psychologické aspekty médií a mediální komunikace- role médií a mediální komunikace v procesu socializace, výchovy a vzdělávání- vliv a účinek médií na jednotlivce a společnost- využití médií ve vzdělávání

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost teoretických východisek mediální výchovy;- hlubší základy funkční a mediální gramotnosti;- porozumění působení, vlivu a účinkům médií;- schopnost posouzení dopadu médií na jednotlivce a společnost;- poznání typů publika a jejich vztahu k médiím;- kompetence pro využití médií ve vzdělávacím procesu.

Literatura

Olšovská, L., Kapoun, P. Média, komunikace, vzdělávání. Ostrava: Ostravská univerzita, 2003. ISBN 80-7042-307-2.Jirák, J., Spitzová-Kopplová, B. Masová média. Praha: Portál, 2009. MAŠEK, J. - SLOBODA, Z. - ZIKMUNDOVÁ, V. Mediální pedagogika v teorii a praxi. Sborník příspěvků z mezinárodní konference o mediální výchově a pedagogice. Plzeň: PdF ZČU 2010, 2010. Reifová, I. Slovník mediální komunikace. Praha : Portál, 2004. JIRÁK, J., MIČIENKA,M. Základy mediální výchovy. Praha: Portál, 2007.

Požadavky

- aktivní účast ve výuce- samostatné studium doporučené literatury a elektronických zdrojů- vyhledávání a zpracování relevantních informací a zdrojů- individuální konzultace s vyučujícím- písemné zpracování a prezentace seminární práce

Garant

PhDr. Denisa Labischová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavel Kapoun