Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační a počítačová gramotnost (KIK / INPOG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / INPOG - Informační a počítačová gramotnost, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Práce s operačním systémem Windows 7.- Práce s kancelářským software Microsoft Office 2010.- Práce s internetem, vyhledávání na internetu.- Univerzitní knihovna.- Vyhledávání informací v knihovních katalozích.- Řídící normy Ostravské univerzity.- Studijní prostředí STUDENT.- Elektronická pošta.- Portál Ostravské univerzity.- Elektronický index.- Registrace předmětů, tvorba rozvrhu.- Práce s univerzitní sítí.

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost informačních systémů OU,- znalost systému Univerzitní knihovny,- znalost základů práce s počítačem - operační systém, textový editor, tabulkový procesor, prezentace,- schopnost přihlásit se do sítě OU,- schopnost registrovat si předměty, zapsat se na zápočet nebo zkoušku,- schopnost sledovat a vést svůj elektronický index,- dovednost v základní práci s počítačem,- kompetence - řešit problémy,- kompetence - informační technologie.

Literatura

Oujezdský, A. Informační a počítačová gramotnost. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2012. Rambousek, V. Práce s počítačem 1. Praha: Fortuna, 2003. ISBN 80-7168-873-6.RAMBOUSEK, V. Práce s počítačem 2. Praha : Fortuna, 2003. ISBN 80-7168-874-6.Řezníček, P., Vaníček, J. Informatika pro základní školy. Díl 1. Brno : CPBooks, 2004. ISBN 80-251-0196-7.Řezníček, P., Vaníček, J. Informatika pro základní školy. Díl 2. Brno : CPBooks, 2004. ISBN 80-251-0630-6.

Požadavky

- účast na přednáškách Univerzitní knihovny- účast na přednáškách agendy Student- samostatně zpracované práce na počítači: editace textu a práce s internetem, práce s tabulkami, prezentace- úspěšně absolvovaný závěrečný test (50% správných odpovědí)- e-mail odeslaný ze studentské poštyPro získání zápočtu je nutné zúčastnit se povinných přednášek studijního oddělení (10 bodů) a univerzitní knihovny (10 bodů).Za vypracování čtyř korespondenčních úkolů lze získat 30 bodů.Závěrečný test 0-50 bodů je povinný s minimálním hodnocením 25 bodů.100-51 bodů započteno 50-0 bodů nezapočteno

Garant

RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Kateřina Kostolányová, Ph.D.RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.Ing. Aleš Oujezdský, Ph.D.RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.Ing. Aleš Oujezdský, Ph.D.