Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika alternativ. forem vzdělávání (KIK / MDAFV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / MDAFV - Didaktika alternativ. forem vzdělávání, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 2. přehled alternativních forem vzdelávání3. - 4. alternativní evropské formy vzdělávání5. - 7. distanční vzdělávání v Evropské unii (typy, instituce, metody)8. - 9. základy didaktické práce při využívání elektronických sítí na školách10. - 11. didaktické zásady využívání interaktivní tabule v alternativních formách vzdělávání12. - 13. didaktika e-learningu v celoživotním vzdělávání

Získané způsobilosti

Student získá:- schopnost orientovat se v pojmech, teoriích, formách a metodách alternativního vzdělávání,- znalost diferenciace a charakteristických znaků různých škol alternativního vzdělávání,- znalost specifik elektronického distančního vzdělávání,- schopnost analyzovat systémové vztahy mezi obsahem, organizačními formami a metodami v alternativním vzdělávání,- kompetence vytvoření algoritmu optimálního modelu volby vzdělávacích technologií v závislosti na míře ,,alternativity".

Literatura

PRŮCHA, J. Alternativní školy. Praha : Portál, 1996. SVOBODOVÁ, J., JŮVA, V. Alternativní školy. Brno: Paido, 1995. VALTEROVÁ, E., JEŽKOVÁ, V. Vzdělávání v zemích EU. Praha : Univerzita Karlova, 1997. PAVLÍČEK, J. E-learning v podnikovém vzdělávání. Ostrava: Ostravská univerzita, 2003. ISBN 80-7042-920-8.Pavlíček, J. Technologie e-learningu pro e-tutory. Ostrava : Ostravská univerzita, 2003. ISBN 80-7042-9224.PAVLÍČEK, J. Základy e-didaktiky pro e-tutory. Ostrava : Ostravská univerzita, 2003. ISBN 80-7042-921-6.DEWEY, J. Americká pragmatická pedagogika. Praha : SPN, 1990. Singule, F. Současné pedagogické směry a jejich psychologické souvislosti. Praha : SPN, 1992. HARALD, L. A KOL. Vychováváme a vzděláváme s Marií Montessoriovou. Praha : Univerzita Pardubice, 2000.

Požadavky

- samostatné studium doporučených literárních pramenů- účast na vyučovací jednotce s využitím alternativních forem a metod vzdělávání- osobní individuální konzultace včetně e-mailové komunikace s vyučujícím- zpracování seminární práce - didaktická příprava na netradiční vyučovací hodinu (uplatnění alternativních forem a metod)Pro získání zápočtu je potřeba sepsat seminární práci (0-80 bodů) a účastnit se prezenční výuky (0-20 bodů). 100-51 bodů započteno 50-0 bodů nezapočteno

Garant

RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.