Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Multimédia (KIK / MMNAA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / MMNAA - Multimédia, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvodní hodina, specifikace projektu.Zpracování námětu, tvorba scénářePráce s digitální fotografií a tvorba grafických objektů.Tvorba zvukových objektů.Vytváření animací.Práce s digitální kamerou, živé natáčení.Kompletace multimediálního projektu.Zápočtový týden.

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost teoretických základů potřebných pro práci s multimédii, - znalost používaných moderních multimediálních formátů, - znalost práce s aplikacemi pro tvorbu multimediálních projektů,- dovednost vytvářet multimediální projekty,- dovednost užívat multimediální prvky jako zvuk, video, grafiku, animace,- schopnost analyzovat problém a realizovat tvorbu audio projektu,- kompetence - analyzovat a řešit problémy,- kompetence tvořivě pracovat,- kompetence - týmová práce,- kompetence - informační technologie.

Literatura

Štefan, R., Koutek, D. Digitální zpracování a animace. Ostrava : Ostravská univerzita, 2003. ISBN 80-7042-917-8.Grace, R. Hudba a zvuk na počítači. Praha, 1999. Žára, J. a kol. Moderní počítačová grafika. Brno, 1998. KAPOUNOVÁ, J., KOSTOLÁNYOVÁ, K., NAGYOVÁ, I. Multimédia v práci učitele. Ostrava : Ostravská univerzita, 2004. ISBN 80-7042-366-8.Kostolányová, K. Úvod do multimédií. Ostrava: Ostravská univerzita, 2003. ISBN 80-7042-924-0.Holsinger, E. Jak pracují multimédia. Brno, 1995. Hausner, M. a kol. Letem multimediálním světem. Praha, 1995. Sokolowsky, P., Šedivá, Z. Multimédia - současnost a budoucnost. Praha: Grada, 1994. ISBN 80-7169-608-0.

Požadavky

- docházka a aktivní práce na cvičeních- studium teoretického základu z oblasti multimédií- pravidelná domácí příprava na cvičení - příprava projektů- návrh multimediálního projektu,- tvorba zadaných úkolů v rámci týmu,- kompletace a finalizace multimediálního projektu- prezentace projektu- samostudium

Garant

Ing. Aleš Oujezdský, Ph.D.

Vyučující

Ing. Aleš Oujezdský, Ph.D.