Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace mobilních technologií (KIK / MPWEB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / MPWEB - Aplikace mobilních technologií, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. úvod: Zápis algoritmu v programovacím jazyce, úvod do programovacího jazyka Java, Java jako technologie, virtuální stroj, životní cyklus javového programu, základní vývojové nástroje2. základní programové konstrukce, primitivní (neobjektové) datové typy, konstanty, Komentáře a základní programátorské konvence, datový typ pole3. architektura javových programů - metody, třídy, balíky4. základní pojmy objektově orientovaného programování - třída, objekt, proměnná a metoda objektu a třídy5. spolupráce a komunikace mezi objekty, zprávy mezi objekty6. zapouzdření, dědičnost, polymorfismus7. hiearchie tříd, třída Object, kopírování objektů8. abstraktní datové typy, třída jako abstraktní datový typ, rozhraní9. práce s řetězci, třída String a StringBuffer10. kolekce objektů (Collection, Dictionary, Enumeration, Iterator)11. zpráva paměti v programovacích jazycích, ukazatele a hodnoty, Garbage collector12. výjimky a principy jejich použití, hierarchie výjimek a její rozšiřování13. vstupy/výstupy v Javě, znakové a datové proudy

Získané způsobilosti

Student získá:- dovednosti v oblasti tvorby mobilních aplikací- schopnost použití programovacího jazyka Java

Literatura

Eckel, B. Myslíme v jazyku Java, knihovna programátora. Praha : Grada, 2000. Herout, P. Učebnice jazyka Java. České Budějovice : Kopp, 2000. Eckel, B. Myslíme v jazyku Java, knihovna zkušeného programátora. Praha : Grada, 2000. Virius, M. Java pro zelenáče. Praha: Neocortex, 2002. ISBN 80-86330-17-6.

Požadavky

Studenti budou na cvičeních implementovat jednoduché úlohy, které budou konzultovány. Cílem dvou projektů je ověřit praktické znalosti studentů z programovacího jazyka Java.

Garant

Ing. Michal Burda, Ph.D.

Vyučující

Ing. Michal Burda, Ph.D.RNDr. Ingrid Nagyová, Ph.D.