Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozvoj lidských zdrojů (KIK / MROLZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / MROLZ - Rozvoj lidských zdrojů, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 2. státní politika rozvoje lidských zdrojů3. - 4. programy EU pro rozvoj lidských zdrojů5. - 6. obecné a specifické požadavky na zaměstnance v současné společnosti7. - 8. odborné kompetence a možnosti jejich rozvoje9. - 10. obecné kompetence a jejich rozvoj v celoživotním vzdělávání11. rozvoj lidských zdrojů s využitím internetu12. e-learning jako efektivní metoda rozvoje lidských zdrojů13. aktuální projekty rozvoje lidských zdrojů v České republice

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost státní politiky rozvoje lidských zdrojů a programů EU pro rozvoj lidských zdrojů,- schopnost diferenciace obecných, odborných a specifických požadavků na zaměstnance v současnosti,- schopnost osobního rozvoje v celoživotním vzdělávání,- kompetence rozvoje lidských zdrojů s efektivním využitím ICT - internetu, eLearningu,- kompetence tvorby projektů rozvoje lidských zdrojů pro potřeby České republiky.

Literatura

Programové dokumenty Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů. Materiál EU. Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů, 2004. Poláková, E. Komunikační, informační a marketingové kompetence. Ostrava : Ostravská univerzita, 2004. MATEICIUC, A. Oblasti plánování lidských zdrojů. Personální management. Praha : Nakladatelství Dr. J. Raabe, 2000. KOUBEK, J. Řízení lidských zdrojů. Praha : Management Press, 2001. WERNER, J. M.; DESIMONE, R. L. Human Resource Development. South-Western College Pub, 2005. ARMSTRONG, M. Strategies for Human Resource Management. London : Kogan Page, 1992.

Požadavky

Zpracování dílčích úkolů během semestru a vypracování seminární práce - projekt rozvoje lidských zdrojů (téma upřesněno s vyučujícím) a prezentace projektu

Garant

doc. RNDr. Jana Kapounová, CSc.

Vyučující

Mgr. Pavel Kapoundoc. RNDr. Jana Kapounová, CSc.