Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítače a počítačové sítě (KIK / POCSI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / POCSI - Počítače a počítačové sítě, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Problematika počítačových sítí.2. Hardwarové komponenty počítačových sítí, operační systémy pro servery3. Internet jako počítačová síť4. Bezdrátové připojení k internetu5. Připojování síťových periférií6. Prezentace osobních úkolů a ověření znalostí.

Získané způsobilosti

Student získá: - znalost o základních principech fungování počítačových sítí; - znalost odborné terminologie v oblasti počítačových sítí; - schopnost klasifikovat počítačové sítě na základě kritérií; - schopnost základních činností správy počítačové sítě.

Literatura

Klimeš, C., Buriánová, E. Počítačové systémy, periferie, operační systémy. Ostrava, 2003. BRDIČKA, B. Role internetu ve vzdělávání. Praha: Karlova univerzita, 2003. ISBN 80-239-0106-0.

Požadavky

Student prokáže požadované znalosti z hardware a software osobních počítačů, operačních systémů, změřené na počítačové sítě. Předpokladem jsou základní dovednosti v práci s informačními technologiemi.V průběhu studia student zpracuje úkoly- web stránku jako prezentaci řešení zadaného osobního úkolu (projektu)- práce s IP adresami- datové a webové servery - postup nastavení wifi sítě- práce s printservery a sítovými úložišti- návrh počítačové sítě.

Garant

Ing. Aleš Oujezdský, Ph.D.

Vyučující

Ing. Aleš Oujezdský, Ph.D.Ing. Lukáš Zoubek, Ph.D.