Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Školní informační systémy (KIK / RAICT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / RAICT - Školní informační systémy, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Nové přístupy v řízení školy.Informační systém školy.Funkce sítí a síťových zařízení.Elektronická komunikace.Kancelářské aplikace.Ochrana dat.Práce s informacemi.Koordinátor ICT v roli metodika a manažera.Koordinátor ICT v roli manažera.Koordinátor ICT v roli správce.Jednoúčelové programy pro administrativu školy.Komplexní programy pro administrativu školy.Sumarizace.

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost funkce síťových zařízení využitelných pro správu školy,- schopnost aplikovat vhodné ICT prostředky a systémy v rámci organizačního a správního zabezpečení školy,- dovednost sdílet aplikace, mapovat disky a konfigurovat různé typy účtů,- kompetence k technicko- organizačnímu a uživatelskému využití ICT ve správě a rozvoji školy.

Literatura

Jašek, R. Informační bezpečnost a ochrana zdraví při práci s výpočetní technikou. Ostrava: Ostravská univerzita, 2003. Kodenko, J. Systém informací pro agendu školy. Ostrava: Ostravská univerzita, 2003. null

Požadavky

- účast na tutoriálech- studium eLearningových učebních materiálů- splnění korespondenčních úkolů- osobní individuální konzultace včetně e mailové komunikace s vyučujícím- teoretický návrh organizace konkrétní školy

Garant

RNDr. Jan Veřmiřovský, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jan Veřmiřovský, Ph.D.