Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Audiovizuální prostředky (KIK / RAUVI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / RAUVI - Audiovizuální prostředky, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Digitální fotografie, grafické formáty a jejich možnosti.Grafický projekt s využitím digitální fotografie.Zvuk, jeho interpretace v počítači, zvukové formáty.Zvukový projekt.Možnosti animací na počítači, tvorba animací.Video na počítači, problematika prokládaného videa a video formátů.Možnosti střihu videa a zvuku.DVD authoring.

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost teoretických postupů práce s grafikou, animacemi, videem a zvukem na počítači,- znalost používaných formátů moderních audiovizuálních souborů, - znalost práce s aplikacemi pro tvorbu audiovizuálních projektů,- dovednost práce s pokročilými technikami s grafikou, videem, animacemi a zvukem,- schopnost analyzovat problém a realizovat tvorbu audiovizuálního animovaného projektu,- kompetence - analyzovat a řešit problémy, tvořivě pracovat,- kompetence - informační technologie.

Literatura

Štefan, R., Koutek, D. Digitální zpracování a animace. Ostrava : Ostravská univerzita, 2003. ISBN 80-7042-917-8.Mašek, J. Základy tvorby audiovizuálního pořadu a fotografie. Plzeň: Západočeská univerzita, 2000. ISBN 80-7082-608-8.Štefan, R. Zvuk a počítač. Ostrava : Ostravská univerzita, 2002. ISBN 80-7042-252-1.

Požadavky

- účast na tutoriálu- studium eLearningových učebních materiálů- studium teoretických znalostí z pokročilých oblastí audiovizuálních prostředků- tvorba úkolu z oblasti grafiky- tvorba úkolu z oblasti zvuku- tvorba úkolu z oblasti animací- tvorba úkolu z oblasti videa- samostatná práce na zadaných úkolech- osobní individuální konzultace včetně e-mailové komunikace s vyučujícím- samostudium

Garant

Ing. Aleš Oujezdský, Ph.D.

Vyučující

Ing. Aleš Oujezdský, Ph.D.Ing. Aleš Oujezdský, Ph.D.