Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Média ve vzdělávání (KIK / RMEVV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / RMEVV - Média ve vzdělávání, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- média a mediální komunikace- mediální organizace a jejich postavení ve společnosti- historie masových médií- mediální produkt a jeho obsah a význam- typy mediálního publika a jejich vztah k médiím- vliv a účinek médií na jednotlivce a společnost- praktická redakční a žurnalistická práce- média ve vzdělávání

Získané způsobilosti

Student získá:- znalost zákonitostí mediální komunikace,- schopnost posouzení vlivu médií na děti a mládež,- znalost mediálních programů v oblasti vzdělávání,- dovednost práce s různými druhy médií,- dovednost práce s mediálními komunikáty pro potřeby vzdělávání,- kompetence v oblasti využití médií ve výuce.

Literatura

Olšovská, L., Mihalka, L. Public relations pro malé a střední firmy. Ostrava, 2003. McQuail, D. Úvod do teorie masové komunikace. Praha, 1999. Kunczik, M. Základy masové komunikace. Praha, 1995.

Požadavky

- účast na tutoriálech- samostatné studium doporučených studijních materiálů- samostatná práce s tištěnými a elektronickými informačními zdroji - zpracování seminární práce- prezentace před publikem- osobní individuální konzultace včetně e-mailové komunikace s vyučujícím

Garant

Mgr. Pavel Kapoun

Vyučující

Mgr. Pavel KapounMgr. Pavel Kapoun