Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy žurnalistiky (KIK / ZAZUR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIK / ZAZUR - Základy žurnalistiky, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- úvod do praktické žurnalistiky- historie médií a žurnalistiky- mediální technologie- zpravodajství a publicistika- obrazová žurnalistika- public relations (publicita v médiích)

Literatura

Olšovská, L., Kapoun, P. Média, komunikace, vzdělávání. Ostrava: Ostravská univerzita, 2003. ISBN 80-7042-307-2.OSVALDOVÁ, B. - HALADA, J. a kol. Praktická encyklopedie žurnalistiky. Praha: Libri, 2007. Svoboda, V. Public relations moderně a účinně. Grada: Praha, 2006. ISBN 80-247-0564-8.RUSS-MOHL, S., BAKIČOVÁ, H. Žurnalistika - komplexní průvodce praktickou žurnalistikou. Praha, 2005. PAVLÍK, P., PAVELKA, P. Žurnalistika otázky k přípravě na přijímací zkoušky. Barrister&Principal: Brno, 2006.

Požadavky

- aktivní účast na přednáškách a cvičeních- studium doporučených literárních pramenů- vyhledávání a zpracování relevantních informací a zdrojů- zapojení do redakce elektronického časopisu studijní skupiny- zpracování vlastního komunikátu do elektronického časopisu studijní skupiny- individuální konzultace s vyučujícím0-100 bodů, z toho seminární práce (písemná část) 0-60 bodů, minimum 30 bodů, seminární práce (ústní prezentace) 0-40 bodů. minimum 21 bodů > známka podle celkového počtu bodů100-91 bodů výborně 90-71 bodů velmi dobře 70-51 bodů dobře 50-0 bodů nevyhověl

Garant

Mgr. Pavel Kapoun

Vyučující

Mgr. Pavel Kapoun