Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie míry a integrálu (KMD / 22AIN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / 22AIN - Teorie míry a integrálu, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní pojmy z teorie množin a topologie,2. Okruhy , sigma-okruhy, algebry a sigma-algebry,3. Generované množinové systémy, souvis mezi některými typy generovaných systémů, příklady okruhů a sigma-okruhů nad intervaly,4. Pojem množinové funkce a některé typy množ. funkcí, vlastnosti aditivních funkcí definovaných na okruzích,5. Nezáporné sigma- aditivní funkce a její vlastnosti, míra, souvislost míry s nezápornými aditivními funkcemi, příklady měr na okruhu nad intervaly,6. Vnější míra, měřitelnost v Caratheodoryho smyslu,7. Rozšíření a úplnost míry, m*-měřitelnost a úplnost, systém m*-měřitelných množin při indukované míře, existence a jednoznačnost rozšíření míry,8. Lebesgueova míra,9. Měřitelný prostor, jednoduché měřitelné funkce, měřitelné funkce a kritéria meřitelnosti funkcí,10. Další vlastnosti měřitelných funkcí, posloupnosti měřitelných funkcí, Borelova a Lebesquova měřitelnost,11. Prostor s mírou, integrál s jednoduchých funkcí,12. Integrál s nezáporní měřitelné funkce, definice integrálu s měřitelné funkce a její vlastnosti,13. Integrál posloupností funkcí, integrál jako množinová funkce, Lebesquesův a Lebesques-Stieltjesův integrál.

Literatura

JARNÍK, V. Integrální počet II. ACADEMIA Praha, 1976. Neubrunn, T., Riečan, B. Miera a integrál. VEDA, Vydavatelstvo Slovenskej Akadémie vied, Bratislava, 1981. NEUBRUNN, T., RIEČAN, B. Teória miery. VEDA Bratislava, 1992. LUKEŠ, J. Teorie míry a integrálu I. SPN Praha, 1972.

Požadavky

Zkouška písemní, v celkovém součtu je nutné získat min. 55 bodů v uvedené skladbě. Celkové hodnocení: 55 - 69b. dobře70 - 85b. velmi dobře86 - 100b. výborně

Garant

doc. RNDr. Milan Votava, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Milan Votava, CSc.doc. RNDr. Milan Votava, CSc.