Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika matematiky 2 (KMD / 22MA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / 22MA2 - Didaktika matematiky 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program přednášek:1. Didaktické zásady. Organizace vyučování matematice.2. Důkazy matematických vět. Aplikace teorie.3. Testy a standardizované testy ve vyučování matematice. Algoritmizace ve vyučování matematice. Chyby v úpravách algebraických výrazů.4. Moderní metody ve výuce matematiky (kalkulátory, výukový software, interaktivní tabule).5. Metody problémového vyučování. Logická a didaktická analýza učiva.6. Matematický jazyk a vyučování matematice.Cvičení - tématické okruhy:1. Procvičování: pozorování, pokus, srovnání, indukce, zobecňování a abstrakce.2. Induktivní metody v učebnicích ZŠ.3. Třídění pojmů. Definice.4. Matematické věty a důkazy.5. Deduktivní metody v učebnicích ZŠ.6. Základy finanční matematiky.

Literatura

Květoň, P. Cvičení z didaktiky matematiky. Skripta PdF OU, 2006. ISBN 80-7042-171-1.Hejný, M., Kuřina, F. Dítě, škola a matematika. Portál Praha, 2001. ISBN 80-7178-581-4.Květoň, P. Kapitoly z didaktiky matematiky I. Skripta PF Ostrava, 1990. Květoň, P. Kapitoly z didaktiky matematiky II. Skrpita PF Ostrava, 1986. Květoň, P. Kapitoly z didaktiky matematiky III. Skripta PF Ostrava, 1990. Metodický časopis matematika-fyzika-informatika. Platné učebnice matematiky pro 6.-9. r. ZŠ.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, vypracování všech zadaných úkolů. Předpokládají se znalosti podmiňujícího předmětu.

Garant

doc. RNDr. Pavel Květoň, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Pavel Květoň, CSc.doc. RNDr. Pavel Květoň, CSc.