Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody řešení matematických úloh (KMD / 2ATUL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / 2ATUL - Metody řešení matematických úloh, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:Matematická úloha a její řešení. Metody řešení matematických úloh, metoda analytická, syntetická, smíšená, postupného třídění, modelování a jejich aplikace. Řešení úloh obsažených ve výuce školské matematiky.Cvičení - tématické okruhy:1. Induktivní metody v matematice.2. Důkazové úlohy.3. Matematické určovací úlohy.4. Úlohy s parametry.5. Úlohy z kombinatoriky.6. Slovní úlohy a matematizace situací.

Získané způsobilosti

Student klasifikuje metody řešení matematických úloh, a tyto metody ovládá v kontextu pedagogické praxe.

Literatura

Květoň,P. Kapitoly z didaktiky matematiky I. skripta PF, Ostrava, 1990. Vyšín, J. a kol. Metodika řešení matematických úloh. Praha - SPN, 1972. Odvárko, O. a kol. Metody řešení matematických úloh. SPN Praha, 1990. Běloun, F. Sbírka úloh z matematiky pro ZŠ. Prometheus Praha, 1998. ISBN 80-7196-104-3.

Požadavky

U zkoušky se prověřuje znalost řešení praktických úloh v rozsahu cvičení (viz anotace). Zkoušku je možno absolvovat pouze po splnění podmínek stanovených vyučujícím, tzn. vypracování a odevzdání seminárních prací a aktivní účast na cvičení. Teoretické vědomosti i praktické dovednosti v oblasti řešení matematických úloh v rozsahu učiva matematiky na základních a středních školách.

Garant

RNDr. Radek Krpec, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Michal Vavroš, Ph.D.