Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algebra 2 - Algebraické struktury (KMD / 33GE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / 33GE2 - Algebra 2 - Algebraické struktury, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky a cvičení:1) Grupoidy, pologrupy, monoidy.2) - 3) Základní vlastnosti grup.4) - 5) Rozklad grupy, homomofrismy, faktoroidy.6) Cyklické grupy.7) Přehled konečných grup.8) - 9) Okruhy - základní vlastnosti, homomorfismy, rozklady.10) - 11) Obory integrity, tělesa.12) Podílové těleso.13) Rezerva.

Literatura

Katriňák, T. a kol. Algebra a teoretická aritmetika I. ALFA/SNTL Praha, 1985. Blažek, J. a kol. Algebra a teoretická aritmetika I a II. SPN Praha, 1983. Šalát, T. a kol. Algebra a teoretická aritmetika II. ALFA/SNTL Praha, 1986. Libicher, J., Šimon, J. Algebra 2. Skripta PF Ostrava, 1980. Birkhoff,G., MacLane, S. Prehľad modernej algebry. ALFA/SNTL Praha, 1979.

Požadavky

U zkoušky se prověřuje zvládnutí teorie v rozsahu přednášky (viz anotace)a také znalost řešení praktických úloh v rozsahu cvičení k této přednášce. Zkoušku je možno absolvovat pouze po splnění podmínek stanovených vyučujícím (výsledky průběžných testů, vypracování a odevzdání seminárních prací, apod.).

Garant

RNDr. Marek Pomp, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Marek Pomp, Ph.D.RNDr. Marek Pomp, Ph.D.