Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z matematiky (KMD / 33MAT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / 33MAT - Seminář z matematiky, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Algebraické výrazy a jejich úpravy.2. Rovnice - lineární, kvadratické, iracionální, s absolutní hodnotou, exponenciální, logaritmické, goniometrické, s parametrem.3. Nerovnice - lineární, kvadratické, v podílovém a součinovém tvaru, s absolutní hodnotou, exponenciální, logaritmické.4. Základy kombinatoriky, úprava kombinatorických výrazů, řešení speciálních rovnic, slovní úlohy.

Získané způsobilosti

Student:- umí aplikovat poznatky při řešení problémů vyskytující se v ostatních matematicky zaměřených kurzech;- zná metody, pomocí kterých řeší výše uvedené problémy;- rozvíjí schopnosti, které si osvojil na střední škole, a dokáže je systematičtěji využívat;- získá nové schopnosti, pomocí nichž dokáže efektivně upravit složitý algebraické výrazy;- osvojí si metody řešení rovnic a nerovnic a dokáže se vyvarovat nejčastějších chyb při jejich řešení;- chápe podstatu a rozdíly nejpoužívanějších kombinatorických pojmů a získá schopnost účinně je používat v kurzech pravděpodobnosti.

Literatura

Petáková, J. Matematika - příprava k maturitě a k příjímacím zkouškám na vysoké školy. Praha: Prometheus, 1998. ISBN 978-80-7196-099-7.Polák, J. Přehled středoškolské matematiky. Praha: Prometheus, 2003. ISBN 80-7196-267-8.Polák, J. Středoškolská matematika v úlohách I. Prometheus Praha, 1996. ISBN 80-7196-021-7.Polák, J. Středoškolská matematika v úlohách II. Prometheus Praha, 1999. ISBN 80-7196-166-3.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích.Dosažení alespoň 20 bodů ze závěrečné písemné práce (max. počet bodů je 30).Vypracování seminárních prací podle pokynů vyučujícího.

Garant

doc. RNDr. Pavel Květoň, CSc.RNDr. Pavel Rucki, Ph.D.