Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané partie z numerických metod (KMD / 33MER)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / 33MER - Vybrané partie z numerických metod, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled látky:1. Problematika chyb, podmíněnost a stabilita řešení.2. Metody řešení nelineárních rovnic.3. Přímé a iterační metody řešení soustav lineárních rovnic.4. Numerické derivování a integrování.5. Metody pro řešení počátečních úloh pro obyčejné diferenciální rovnice.Součástí předmětu je zvládnutí vhodného matematického programu (MATLAB, MAPLE, MATHCAD, apod.), který obsahuje numerické funkce.

Literatura

Míka, S. Numerické metody algebry. SNTL Praha, 1982. Přikryl, P. Numerické metody matematické analýzy. SNTL Praha, 1985. Bubeník, F., Pultar, M., Pultarová, I. Matematické vzorce a metody. ČVUT Praha, 1994. ISBN 80-01-01643-9.Ralston, A. Základy numerické matematiky. Academia Praha, 1973.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních. Znalosti základních pojmů a metod z oblasti numerické matematiky. Praktické schopnosti využití těchto metod při řešení rovnic. Zpracování zadaného programu.

Garant

RNDr. Pavel Rucki, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Pavel Rucki, Ph.D.RNDr. Pavel Rucki, Ph.D.