Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza 1 (KMD / 33NA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / 33NA1 - Matematická analýza 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled látky:1. Funkce, zákl. pojmy a vlastnosti, def. obor, sudá a lichá funkce, rostoucí a klesající, složená f.2. Základní elementární funkce a elementární funkce.Parametrické systémy funkcí.3. Použití výpočetní techniky při zobrazování grafů funkcí.4. Limita funkce. Vlastnosti limity funkce. Spojitost funkce.5. Výpočet limit.6. Derivace funkce, derivace implicitní funkce, derivace vyšších řádů, použití.7. Diferenciál funkce.8. Omezené množiny, supremum a infimum. Cauchyova a Weierstrassova věta.9. Základní věty diferenciálního počtu. Užití derivací.10. Taylorova věta. Lokální a absolutní extrémy.11. Inflexní body, asymtoty grafu funkce12. Průběh funkce.

Literatura

Brožková, A. Cvičení z matematické analýzy 1. díl. Skripta PdF OU Ostrava, 1995. ISBN 80-7042-083-9.Jarník, V. Diferenciální počet I. Academia Praha, 1976. Dlouhý, Z. a kol. Úvod do matematické analýzy. SPN Praha, 1965. Bartsch, H. J. Matematické vzorce. Praha, 1983. Hrubý, D., Kubát, J. Matematika pro gymnázia - diferenciální a integrální počet. Prometheus Praha, 1997. ISBN 80-7196-063-2.

Požadavky

U zkoušky se prověřuje zvládnutí teorie v rozsahu přednášky (viz anotace)a také znalost řešení praktických úloh v rozsahu cvičení k této přednášce. Zkoušku je možno absolvovat pouze po splnění podmínek stanovených vyučujícím (docházka do cvičení, výsledky průběžných testů, vypracování a odevzdání seminárních prací, apod.).

Garant

doc. RNDr. Milan Votava, CSc.

Vyučující

RNDr. Pavel Rucki, Ph.D.RNDr. Pavel Rucki, Ph.D.