Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza 2 (KMD / 33NA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / 33NA2 - Matematická analýza 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled látky:1. Neurčitý integrál, vlastnosti, zákl. vzorce.2. Substituční metoda,metoda per partes, redukční (rekurentní) vzorce.3. Integrace racionálních a iracionálních funkcí.4. Integrace goniometrických funkcí univerzální substituce5. Určitý integrál - Riemannova definice.6. Vlastnosti určitého integrálu. Metoda substituční a per partes pro určitý integrál.7. Užití určitého integrálu.8. Nevlastní integrály.9. Numerické metody výpočtu integrálu.10. Diferenciální rovnice 1. řádu - diferenciální rovnice se separovanými a separovatelnými proměnnými, lineární diferenciální rovnice.11. Diferenciální rovnice 2. řádu - lineární diferenciální rovnice 2. řádu s konstantními koeficienty.

Literatura

Votava, M. Cvičemí z matematické analýzy 3. díl. Skripta PdF OU Ostrava, 1998. ISBN 80-7042-139-8.Brožková, A. Cvičení z matematické analýzy 2. díl. Skripta PdF OU Ostrava, 1995. ISBN 80-7042-084-7.Jarník, V. Integrální počet I. Academia Praha, 1976. Dlouhý, Z. a kol. Úvod do matematické analýzy. SPN Praha, 1965. Hrubý, D., Kubát, J. Matematika pro gymnázia - diferenciální a integrální počet. Prometheus Praha, 1997. ISBN 80-7196-063-2.

Požadavky

U zkoušky se prověřuje zvládnutí teorie v rozsahu přednášky (viz anotace)a také znalost řešení praktických úloh v rozsahu cvičení k této přednášce. Zkoušku je možno absolvovat pouze po splnění podmínek stanovených vyučujícím (docházka do cvičení, výsledky průběžných testů, vypracování a odevzdání seminárních prací, apod.).

Garant

RNDr. Pavel Rucki, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Pavel Rucki, Ph.D.doc. RNDr. Milan Votava, CSc.RNDr. Pavel Rucki, Ph.D.