Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geometrie 1 (KMD / 33TR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / 33TR1 - Geometrie 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled látky:1. Vektorové prostory, podprostory, báze a dimenze, soustava souřadnic.2. Vektorové prostory se skalárním násobením, vektorový a smíšený součin.3. Afinní prostory, afinní soustava souřadnic.4. Afinní přímka, dělící poměr.5. Afinní rovina, parametrické a obecná rovnice přímky.6. Svazek přímek, vzájemná poloha lineárních útvarů v rovině.7. Afinní prostor, parametrické a obecné rovnice přímky, parametrické a obecná rovnice roviny.8. Svazek rovin a trs rovin, vzájemná poloha lineárních útvarů v prostoru.9. Eukleidovská přímka, rovina a eukleidovský prostor, kartézské soustavy souřadnic.10. Eukleidovská rovina, vzdálenosti, odchylky.11. Eukleidovský prostor, vzdálenosti, odchylky.12. Řešení vybraných úloh užitím programů DERIVE a CINDERELLA.

Literatura

Burda, P., Havelek, R. ,Hradecká, R. Algebra a analytická geometrie, Matematika I. Skripta VŠB-TU Ostrava, 1997. ISBN 80-7078-479-2.Burian, K. Cvičení z geometrie. Skriptum PF Ostrava, 1987. Holme, A. Geometry: Our Cultural Heritage. Springer-Verlag Berlin, 1995. ISBN 3-540-41949-7.Burian, K. Kapitoly z geometrie I. OU Ostrava, 1996. ISBN 80-7042-732-9.

Požadavky

K udělení zápočtu je třeba odevzdat zadané programy a úspěšně absolvovat zápočtovou písemnou práci.

Garant

RNDr. Marek Pomp, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Marek Pomp, Ph.D.RNDr. Marek Pomp, Ph.D.