Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geometrie 2 (KMD / 33TR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / 33TR2 - Geometrie 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled látky:1) Afinní zobrazení v afinní rovině a afinním prostoru.2) Způsoby určení afinních zobrazení, analytické vyjádření.3) Skládání afinních zobrazení.4) Grupa afinit v rovině a prostoru.5) Samodružné body a samodružné směry afinit v rovině a prostoru.6) Klasifikace afinit v afinní rovině.7) Shodná zobrazení v eukleidovské rovině a eukleidovském prostoru.8) Skládání shodností, grupa shodnosti v rovině i prostoru.9) Klasifikace shodností v eukleidovské rovině.10) Klasifikace shodností v eukleidovském prostoru.11) Podobná zobrazení v eukleidovské rovině.12. Řešení vybraných úloh užitím programů DERIVE a CINDERELLA.

Literatura

Burian, K. Cvičení z geometrie. Skriptum PF Ostrava, 1987. Holme, A. Geometry: Our Cultural Heritage. Springer-Verlag Berlin, 1995. ISBN 3-540-41949-7.Burian, K. Kapitoly z geometrie I. OU Ostrava, 1996. ISBN 80-7042-732-9.

Požadavky

Zkoušku může konat student, který má zápočet z předmětu 3ETR1I, absolvoval alespoň 80% cvičení z předmětu 3ETR2 a odevzdal zadané programy. K vykonání zkoušky (kombinovaná) musí mít student alespoň 50% úspěšnost u písemné zkoušky a musí prospět u zkoušky ústní.

Garant

RNDr. Marek Pomp, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Marek Pomp, Ph.D.RNDr. Marek Pomp, Ph.D.