Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza 3 (KMD / 3ANA3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / 3ANA3 - Matematická analýza 3, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Diferenciální rovnice, rozdělení, základní pojmy.2. Diferenciální rovnice se separovanými a separovatelnými proměnnými.3. Lineární diferenciální rovnice 1. řádu.4. Lineární diferenciální rovnice 2. řádu.5. Číselné posloupnosti, vlastnosti, limita posloupnosti.6. Nekonečné číselné řady, vlastnosti, součet řady, konvergence a divergence řad.7. Řady s kladnými členy, kriteria konvergence, konvergence řad s libovolnými členy.8. Funkce dvou a více proměnných, vlastnosti, graf, spojitost a limita funkce více proměnných, parciální derivace.

Získané způsobilosti

Student:- naučí se řešit diferenciální rovnice 1. řádu - rovnice se separovanými a separovatelnými proměnnými- naučí se řešit lineární diferenciální rovnice 1. řádu- naučí se řešit lineární diferenciální rovnice 2. řádu- rozvine schopnost pracovat s pojmem číselná posloupnost, se kterou se již setkal na střední škole, a dokáže ji kategorizovat na posloupnosti konvergentní, divergentní a oscilující;- chápe zásadní rozdíl mezi sčítáním konečně mnoha a nekonečně mnoha reálných čísel;- osvojí si postupy, jak ve speciálních případech určit součet nekonečné řady;- získá schopnost rozhodnout na základě speciálních kritérií o konvergenci či divergenci nekonečných řad;- rozvine dovednosti vyšetřovat funkci jedné proměnné o dovednosti analyzovat funkce více proměnných.

Literatura

Votava, M. Cvičení z matematické analýzy 3. díl. Skripta PdF OU Ostrava, 1998. ISBN 80-7042-139-8.Jarnik, V. Diferenciální počet I. ACADEMIA Praha, 1974. Došlá, Z., Novák, V. Nekonečné řady. Brno: Masarykova univerzita, 2002. ISBN 80-210-1949-2.Dlouhý, Z. a kol. Úvod do matematické analýzy. SPN Praha, 1965.

Požadavky

Zkouška bude mít písemnou a ústní část, každá max. 50 bodů. Student musí prokázat znalost učiva z okruhů probraných na přednáškách a ve cvičeních.Podmínky vykonání zkoušky a udělení kreditů:1. Aktivní účast na cvičeních a vypracování seminárních prací podle pokynů vyučujícího. 2. Dosažení alespoň 50 bodů ze zkouškové písemné práce.3. Dosažení alespoň 50 bodů z ústní zkoušky.Výsledné hodnocení:0 -50 bodů dobře51 - 70 bodů dobře71 - 90 bodů velmi dobře91 - 100 bodů výborněÚstní a písemnou zkoušku je nutno konat v jednom termínu. Při neúspěšném složení zkoušky se opakuje jen ta část ve které student neuspěl.

Garant

doc. RNDr. Milan Votava, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Milan Votava, CSc.RNDr. Radek Krpec, Ph.D.doc. RNDr. Milan Votava, CSc.