Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z matematiky (KMD / 3EMAT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / 3EMAT - Seminář z matematiky, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:1. Jednoduché algebraické výrazy a jejich úpravy.2. Složitější algebraické výrazy a jejich úpravy.3. Rovnice - lineární, kvadratické, iracionální.4. Rovnice - exponenciální, logaritmické, goniometrické.5. Rovnice - s absolutní hodnotou, soustavy rovnic.6. Nerovnice - lineární, kvadratické, v podílovém a součinovém tvaru.7. Nerovnice - exponenciální, logaritmické, goniometrické.8. Nerovnice - s absolutní hodnotou, soustavy nerovnic, grafické řešení nerovnic.9. Rovnice s parametrem.10. Nerovnice s parametrem.11. Základy kombinatoriky, úprava kombinatorických výrazů, řešení speciálních rovnic.12. Slovní úlohy z kombinatoriky.13. Zápočtový týden.

Získané způsobilosti

Student:- umí aplikovat poznatky při řešení problémů vyskytující se v ostatních matematicky zaměřených kurzech;- zná metody, pomocí kterých řeší výše uvedené problémy;- rozvíjí schopnosti, které si osvojil na střední škole, a dokáže je systematičtěji využívat;- získá nové schopnosti, pomocí nichž dokáže efektivně upravit složitý algebraické výrazy;- osvojí si metody řešení rovnic a nerovnic a dokáže se vyvarovat nejčastějších chyb při jejich řešení;- chápe podstatu a rozdíly nejpoužívanějších kombinatorických pojmů a získá schopnost účinně je používat v kurzech pravděpodobnosti.

Literatura

Petáková, J. Matematika - příprava k maturitě a k příjímacím zkouškám na vysoké školy. Praha: Prometheus, 1998. ISBN 978-80-7196-099-7.Polák, J. Přehled středoškolské matematiky. Praha: Prometheus, 2003. ISBN 80-7196-267-8.Polák, J. Středoškolská matematika v úlohách I. Prometheus Praha, 1996. ISBN 80-7196-021-7.Polák, J. Středoškolská matematika v úlohách II. Prometheus Praha, 1999. ISBN 80-7196-166-3.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích.Dosažení alespoň 51 bodů ze závěrečné písemné práce (max. počet bodů je 100).Vypracování seminárních prací podle pokynů vyučujícího.

Garant

doc. RNDr. Pavel Květoň, CSc.