Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Syntetická geometrie 2 (KMD / 3SGE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / 3SGE2 - Syntetická geometrie 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hlavní témata:- Polohové vlastnosti prostorových útvarů. Vzájemná poloha přímek a rovin.- Uspořádání bodů a orientace v prostoru.- Metrické vlastnosti prostorových útvarů.- Odchylky přímek a rovin, vzdálenosti v prostoru.- Velikost prostorových útvarů.- Množiny bodů dané vlastnosti.- Klasifikace a skládání shodných zobrazení v prostoru, grupa shodností.- Základní vlastnosti podobností v prostoru. Klasifikace a skládání podobností v prostoru, grupa podobností.- Mnohostěny, Eulerova věta.

Získané způsobilosti

Student syntetickým přístupem:- umí analyzovat vzájemnou polohu přímek, přímky a roviny, rovin,- definovat míru v rovině a prostoru,- určovat odchylky dvou, přímky a roviny, dvou rovin,- analyzovat množiny bodů dané vlastnosti a řešti úlohy,- umí klasifikovat shodná zobrazení v prostoru a skládat je,- umí klasifikovat a skládat podobná zobrazení v prostoru.

Literatura

Pomykalová, E. Matematika pro gymnázia - stereometrie. Prometheus Praha, 1995. ISBN 80-7196-004-7.Vyšín, J. a kol.:. /10/Geometrie pro pedagogické fakulty 1.díl, SPN. Vyšín, J. a kol.:. /11/ Geometria pre pedagogické fakulty 2.diel SPN.

Požadavky

Vypracování všech požadovaných úkolů. Úspěšné zvládnutí zkoušky, která se skládá z písemné části (60 bodů) a ústní čáasti (40 bodů). Hodnocení (Známka):91 - 100 bodů A81 - 90 bodů B71 - 80 bodů C61 - 70 bodů D51 - 60 bodů E0 - 50 bodů F

Garant

RNDr. Renáta Zemanová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Renáta Zemanová, Ph.D.RNDr. Renáta Zemanová, Ph.D.