Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Statistický software (KMD / 3TATS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / 3TATS - Statistický software, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení navazuje na cvičení předmětu 3STAT - Základy matematické statistiky, bude zaměřeno především na hlubší využití statistických programů MS EXCEL, OPENOFFICE a SPSS v praxi a použití dalších možností těchto programů.

Získané způsobilosti

Student:- získává praktické zkušenosti a dovednosti se statistickým zpracováním datového souboru;- je schopen pomocí softwaru MS EXCEL, SPSS, popř. OPENOFFICE provést základní statistické zpracování jako určování charakteristik stat. souboru a jejich odhadů, testování stanovených hypotéz, určování závislostí mezi statistickými soubory, apod.;- je připraven využít těchto dovedností a metod při řešení problémů v praxi a v pedagogickém výzkumu.

Literatura

Pecinovský, J., Pecinovský, R. Microsoft excel 97: podrobný průvodce začínajícího uživatele. Grada Praha, 1997. ISBN 80-7169-593-9.SPSS: Manuál. Meloun, M., Militký, J. Kompendium statistického zpracování dat. Academia Praha, 2002. ISBN 80-200-1008-4.Potocký, R. a kol. Zbierka úloh z pravdepodobnosti a matematickej štatistiky. Alfa Bratislava, 1991. ISBN 80-05-00524-5.

Požadavky

Zápočet je udělen po splnění podmínek stanovených vyučujícím. Zpracování zadaného projektu. Hodnocení:51 - 100 bodů splnil0 - 50 bodů nesplnil

Garant

RNDr. Radek Krpec, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Radek Krpec, Ph.D.