Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá projektová praxe (KMD / 55ZS3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / 55ZS3 - Souvislá projektová praxe, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

První týden student pozoruje strategie výuky ve školní třídě a konzultuje s vedoucím učitelem projektové praxe změny podmínek pro realizaci výukového projektu / ITV. Student zvažuje vhodnost podmínek, zda byla dodržena dohoda uzavřená před nástupem na projektovou praxi, v případě nutnosti provádí změny v původních záměrech a cílech, popř. nově plánuje a mění systém učebních úloh a učebních činností žáků s ohledem na dosažené výsledky jejich učení.Ve druhém týdnu souvislé praxe student výukový projekt / ITV realizuje a ve třetím týdnu vyhodnocuje výsledky, zpracovává podklady pro závěrečnou reflexi.

Získané způsobilosti

Student:- stanovuje kritéria pro výběr školy, školní třídy a vedoucího učitele praxe- porozumí metodickým pokynům, komunikuje požadavky s garantem (konzultantem KMD/5ROJ1) a vedoucím učitelem praxe- dovede realizovat pozorování při hospitacích, vyhodnocovat podmínky k realizaci výukového projektu/ITV (strukturu školní třídy, vývojové a individuální zvláštnosti dětí, podmínky k jejich učení, požadavky školy k organizaci vyučování, materiální vybavení apod.)-dovede realizovat upravený plán výukového projektu/ITV, průběžně reflektovat a s vedoucím učitelem konzultovat případné obtíže, potřebné změny, navrhovat inovace- zkušenosti promítá do zpracování reflexe a sebereflexe k tvorbě a realizaci výukového projektu/ITV (viz KMD/5ROJ2),- připravuje a realizuje výuku matematiky metodou budování schémat (prof. Hejný), získá hlubší vhled do matematických prostředí.

Literatura

další literatura individuálně podle tématu projektu. Hejný, M., Kuřina, F. Dítě, škola a matematika. Portál Praha, 2001. ISBN 80-7178-581-4.Hejný, M., Novotná, J., Stehlíková, N. Dvacet pět kapitol z didaktiky matematiky. UK Praha, 2004. ISBN 80-7290-189-3.Hejný, M. a kol. učebnice, pracovní sešity a příručky učitele Matematika 1. - 5. ročník ZŠ.

Požadavky

- Písemným podkladem k zápočtu z praxe je písemná reflexe realizace výukového projektu /ITV, které student průběžně zpracovává (příp. také konzultuje s vedoucím učitelem praxe a konzultantem PdF OU), 50 bodů.- Dalšími podklady je hodnocení vedoucího učitele praxe, příp. oborového didaktika či vyučujícího předmětu, 50 bodů. Zápočet je následně hodnocen takto:0 - 50 bodů nesplnil51 - 100 bodů splnil

Garant

RNDr. Radek Krpec, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Radek Krpec, Ph.D.RNDr. Renáta Zemanová, Ph.D.