Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika 2 - aritmetika (KMD / 5RIT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / 5RIT2 - Matematika 2 - aritmetika, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Okruhy:1. Kardinální čísla a jejich didaktické apskety.2. Ordinální čísla a jejich didaktické aspekty.3. Peanova množina.4. Binární operace v množině.5. Vlastnosti binárních operací v množině.6. Binární operace v aritmetice na 1. stupni ZŠ.

Získané způsobilosti

Student:- zná základní poznatky teorie kardinálních, ordinálních čísel a operací s nimi- zná a aktivně používá teorie binárních operací v množině včetně didaktických aspektů- s porozuměním ovládne vlastnosti binárních operací a umí je didakticky aplikovat v učivu 1. st. ZŠ- má schopnost využívat těchto poznatků v didaktice matematiky 1. st. ZŠ- má schopnost využívat teoretické poznatky k řešení praktických úloh

Literatura

Hejný, M., Krpec, R. Alternativní koncepce výuky aritmetiky na 1. st. ZŠ. Ostravská univerzita, 2013. Novotná, V. Binární operace a algebraické struktury. Distanční text, PdF OU v Ostravě, 2006. Novotná, V., Pisklák, B. Matematika ve studiu učitelství 1. stupně ZŠ. Skripta PdF OU Ostrava, 2002. ISBN 80-7042-217-3.Novotná, V. Přirozená čísla a číselné soustavy. Distanční text, PdF OU v Ostravě, 2006. Drábek, J. a kol. Základy elementární aritmetiky pro učitelství 1. stupně ZŠ. SPN Praha, 1985. Šedivý, J. O modernizaci školské matematiky. SPN Praha, 1977.

Požadavky

Podmínky absolvování kurzu:- odevzdání řádně vyřešených seminárních prací;- úspěšné zvládnutí písemných testů: 0 - 50 bodů: nesplnil 51 - 100 bodů: splnil.

Garant

RNDr. Radek Krpec, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Radek Krpec, Ph.D.RNDr. Vilma Novotná