Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klíčové kompetence v matemat. vzdělávání (KMD / KKVMV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMD / KKVMV - Klíčové kompetence v matemat. vzdělávání, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické okruhy:1. Vzdělávací oblast matematika a její aplikace - charakteristika oblasti na ZŠ a SŠ.2. Klíčové kompetence ve vzdělávání a jejich obecná charakteristika ve vzdělávací oblasti matematika a její aplikace.3. Specifikace klíčových kompetencí v matematice a jejich aplikacích.4. Analýza jednotlivých kapitol matematického učiva na ZŠ a SŠ z hlediska možnosti rozvíjení klíčových kompetencí.

Literatura

Květoň, P. Cvičení z didaktiky matematiky. Skripta PdF OU, 2006. ISBN 80-7042-171-1.Květoň, P. Kapitoly z didaktiky matematiky I. Skripta PF Ostrava, 1990. Platné učebnice pro ZŠ a SŠ. Rámcový vzdělávací program pro gymnázia. Praha : VÚP, 2007. Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání. Praha, VÚP, 2005. http://www.nuov.cz. Rámcový vzdělávací progtram pro odborné vzdělávání. Praha, NÚOV, 2007. Hejný, M., Kuřina, F. Dítě, škola a matematika. Portál Praha, 2001. ISBN 80-7178-581-4.Odvárko, O. Kadleček, J. Knížka pro učitele ke školním vzdělávacím programům na druhém stupni ZŠ Matematika a její aplikace. Praha, Prometheus, 2006. Fuchs, E., Hrubý, D. Postavení matematiky ve školním vzdělávacím programu Čtyřletá gymnázia. Praha, Prometheus, 2006. Fuchs, E. a kol. Postavení matematiky ve školním vzdělávacím programu Základní vzdělávání. Praha, Prometheus, 2006.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, vypracování všech zadaných úkolů a přednesení alespoň jednoho referátu.

Garant

RNDr. Michal Vavroš, Ph.D.