Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průběžná profesní praxe 1 (KOV / 22RX1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOV / 22RX1 - Průběžná profesní praxe 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti absolvují podle časového plánu průběžnou pedagogickou praxi ve stanovených základních školách, absolvují náslechy a pedagogické výstupy podle časového plánu a pokynů oborového didaktika, následně provádějí spolu s cvičným učitelem a oborovým didaktikem analýzu a hodnocení výuky. Průběžně se komplexně seznamují s chodem školy a dalšími pracovními povinnostmi pedagoga.

Získané způsobilosti

Během průběžné praxe student:- pozoruje vyučovací hodiny občanské výchovy na základních školách a víceletých gymnáziích- analyzuje vyučovací proces po stránce odborné i metodické- srovnáná pedagogické výstupy jednotlivých vyučujících- provádí spolu s cvičným učitelem, a oborovým didaktikem a ostatními studenty analýzu a hodnocení výuky- diskutuje v seminární skupině o naplnění výchovně vzdělávacích cílů, vhodnosti využití didaktických forem, metod a prostředků- zpracovává náslechové protokoly absolvovaných vyučovacích hodin- navrhuje možnosti pro inovaci konkrétní výuky

Literatura

ŠVEC,V. Klíčové dovednosti ve vyučování a výcviku. ŠŤÁVA, J. Pedagogická praxe budoucích učitelů na PdF MU v Brně. Pedagogické spektrum 3/4, 2004, s. 58-62. Bratrislava, 2004. Čapek, R. Pedagogická praxe pro studenty. PODLAHOVÁ, L. Pedagogická praxe: průvodce pro současné studenty a budoucí učitele. Olomouc : UP, 1998. MAREŠ,J., SLAVÍK,J., SVATOŠ,T., ŠVEC,V. Učitelovo pojetí výuky. Brno: MU, 1996. ISBN 80-210-1444-X.PETTY, G. Moderní vyučování. Praha: Portál, 1997. SKALKOVÁ, J. Obecná didaktika. ŠIMONÍK, O. Oborové didaktiky a pedagogická praxe. In Oborové didaktiky v pregraduálním učitelském studiu. [CD ROM]. Brno : MU, 2004. KURELOVÁ, M. A KOL. Pedagogika II. Kapitoly z obecné didaktiky. Ostrava, PdF OU, 1999. KALHOUS, Z., OBST, O. A KOL. Školní didaktika. Sekundární škola. Praha: Portál, 2002. MALACH, J. Základy didaktiky.

Požadavky

Absolvování průběžné praxe (náslechů) ve stanovené době a časovém rozsahu, písemné zpracování hospitačních záznamů, aktivní vystupovaní při rozborech shlédnutých vyučovacích hodin občanské výchovy. ( účast hodnocena 50 body, aktivní vystoupení hodnoceno 10 body, písemné zpracování hodnoceno 40 bodů)51 - 100 bodů - započteno0 - 50 bodů - nezapočteno

Garant

PhDr. Denisa Labischová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Denisa Labischová, Ph.D.PhDr. Denisa Labischová, Ph.D.