Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociologie náboženství (KOV / 3OCNA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOV / 3OCNA - Sociologie náboženství, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Sociální skupiny.2. Max Weber.3. Sundenova teorie rolí.4. Náboženství jako sociální fenomén.5. Symbolický svět.6. Dělení skupin.7. Vedení skupiny.8. Připojení ke skupině.9. Konflikty uvnitř skupiny.10. Konflikty skupin.11. Vznik nových sociálních skupin.12. Jedinec ve skupině.13. Víra v moc a moc víry.

Získané způsobilosti

Na konci kurzu student- zná základní problematiku sociálních skupin,- seznamuje se s problematikou náboženských skupin,- umí ukázat, jak fungují sociální skupina uvnitř a jak na venek,- dokáže vyjmenovat základní představitele sociologie náboženství,- analyzuje základní texty.

Literatura

ŘÍČAN, Pavel. Psychologie náboženství. Praha: Portál, 2002. ISBN 80-7178-547-4.WEBER, Max. Sociologie náboženství. Praha: Vyšehrad, 1998.

Požadavky

Pravidelná příprava a aktivní účast na cvičeních (70%).Písemný zápočet.51 - 100 bodů - započteno0 - 50 bodů - nezapočteno Uznání předmětu v návaznosti na zahraniční studijní pobyty studentů OU: předmět může být uznán za adekvátní předmět úspěšně absolvovaný na zahraniční VŠ.

Garant

PhDr. ThDr. Lucjan Klimsza, PhD.

Vyučující

PhDr. ThDr. Lucjan Klimsza, PhD.