Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k bakalářské práci (KOV / DIPB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOV / DIPB - Seminář k bakalářské práci, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studium odborných zdrojů se zřetelem k tématu bakalářské práce, práce s literaturou, prameny a primárními texty. Zpřesnění tématu a vymezení obsahového plánu v souladu s formulovaným problémem výzkumu. Ujasnění koncepce a struktury bakalářské práce. Stanovení cíle výzkumu, formulace výzkumných otázek, úkolů a okruhů. Zpracování textu vlastní teoretické části. Projekt výzkumu - fáze přípravná, stanovení hypotéz, rozhodnutí o metodologickém designu práce, orientace ve výzkumných postupech. Výběr výzkumného vzorku, příprava metodologických nástrojů. Sběr dat - fáze realizační. Systematizace dat, vyhodnocení, interpretace. Diskuse k výzkumu, závěrečné shrnutí. Formální úprava a korekce bakalářské práce. Student je povinen respektovat časový harmonogram navržených činností, ke kterému se smluvně zavázal.

Získané způsobilosti

V průběhu a po absolvování kurzu student:- orientuje se v problematice tvorby návrhu projektu bakalářské práce, psaní odborného textu a formální úpravy bakalářské práce- rozvíjí své kompetence pro psaní odborného textu- stanovuje cíle bakalářské práce- formuluje výzkumný problém- zpracovává osnovu bakalářské práce- provádí heuristiku a rešeršní práci- průběžně konzultuje s vedoucím bakalářské práce a zapracovává jeho připomínky do textu práce- osvojuje si dovednosti kritické sebereflexe

Literatura

KOVAŘÍČEK, V. Diplomové a závěrečné práce. Metodická příručka pro zpracování a vedení diplomových a závěrečných prací. Ostrava: PdF OU, 1995. ISBN 80-7042-088-X.Kapounová, J. Formální úprava diplomové práce. Ostrava, 1999. ISBN 80-7042-141-X.Eco, U. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc, 1997. Chráska, M. Základy výzkumu v pedagogice. Olomouc : VUP, 1998. ISBN 80-7067-798-8.Pokorný, J. Diplomová práce - příležitost k seberealizaci. Brno, 1994. Snek, M - Sedláčková, H. Diplomová práce. Praha, 1994. ŠANDEROVÁ, J. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Praha: SLON, 2005.

Požadavky

1. Pravidelná účast na semináři (hodnoceno 20 body) a práce na vlastním projektu bakalářské práce2. Kontrola prvotních výstupů bakalářské práce (téma, osnova, metody, bibliografická rešerše). (hodnoceno 80 body)51 - 100 bodů - započteno0 - 50 bodů - nezapočteno

Garant

PhDr. Denisa Labischová, Ph.D.