Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k diplomové práci 2 (KOV / DIPM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOV / DIPM2 - Seminář k diplomové práci 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Výběr tématu diplomové práce - základní zaměření2. Formulace cílů diplomové práce3. Přehled literatury vztahující se k danému tématu4. Zpracování osnovy diplomové práce5. Citace tištěných a elektronických zdrojů6. Akční výzkum - přínos pro profesionální rozvoj učitele

Získané způsobilosti

V průběhu a po absolvování předmětu student:- orientuje se v problematice tvorby návrhu projektu diplomové práce, psaní odborného textu a formální úpravy diplomové práce- rozvíjí své kompetence pro psaní odborného textu- stanovuje cíle diplomové práce- formuluje výzkumný problém- zpracovává osnovu diplomové práce- provádí heuristiku a rešeršní práci- průběžně konzultuje s vedoucím diplomové práce a zapracovává jeho připomínky do textu práce- osvojuje si dovednosti kritické sebereflexe

Literatura

CHRÁSKA, M. Základy výzkumu v pedagogice. Olomouc, 1998. Pokorný, J. Diplomová práce - příležitost k seberealizaci. Brno, 1994. KOVAŘÍČEK, V. Diplomové a závěrečné práce. Metodická příručka pro zpracování a vedení diplomových a závěrečných prací. Ostrava: PdF OU, 1995. ISBN 80-7042-088-X.KAPOUNOVÁ, J. Formální úprava diplomové práce. Ostrava : Pedagogická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě, 1998. ECO, U. Jak psát diplomovou práci. Olomouc: Votobia, 1997. Snek, M - Sedláčková, H. Diplomová práce. Praha, 1994. ŠANDEROVÁ, J. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Praha: Slon, 2005.

Požadavky

1. Pravidelná účast na semináři a práce na vlastním projektu diplomové práce. (hodnoceno 50 body)2. Kontrola prvotních výstupů diplomové práce (téma, osnova, metody, bibliografická rešerše). (hodnoceno 50 body)51 - 100 bodů - započteno0 - 50 bodů - nezapočtenoUznání předmětu v návaznosti na zahraniční studijní pobyty studentů OU: předmět NEmůže být uznán za adekvátní předmět úspěšně absolvovaný na zahraniční VŠ.

Garant

PhDr. Denisa Labischová, Ph.D.