Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktivizující výukové metody (KPA / 5AVM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPA / 5AVM - Aktivizující výukové metody, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pojetí výuky, vyučovací styl učitele a jeho reflexeVýuka a podmínky učení žáků mladšího školního věkuIndividualizace a diferenciace vyučování jako respektování individuálních potřeb žákůVýukové strategie, rozhodování učitele o výukových metodách, organizačních formáchMožnosti aktivizujících výukových strategií v rozvíjení klíčových kompetencí žáků ( v kontextu celoživotního učení a RVP)Mentální mapováníProblémové a heuristické metodyKooperativní výukové strategieDidaktická hraIntegrovaná tematická výukaProjektové vyučováníRVP a SVP ve vztahu k inovacím výukových strategií

Literatura

Elektronické studijní opory k jednotlivým tématickým blokům (obecná část, edukace nadaných. aprobační část 1, aprobační část 2) + literatura uvedená v těchto studijních oporách. KOVALÍKOVÁ, S. Integrovaná tematická výuka. Praha : Spirála, 1995. ISBN 80-901873-0-7.KASÍKOVÁ, H. Kooperativní učení, kooperativní škola. Teoretické a praktické problémy. Praha : Portál, 1997. ISBN 80-7178-167-3.SKALKOVÁ,J. Obecná didaktika. Praha, ISV, 1999. ISBN 80-85866-53-1.Pasch, M. Od vzdělávacího programu k vyučovací hodině. Praha : Portál, 1998. BURKOVIČOVÁ, R. Pedagogické projektování a prezentace pedagogického projektu v učitelství pro mateřské školy. Ostrava : PedF OU, 2008. ISBN 978-80-7368-538-6.

Požadavky

aktivní účast na seminářích, průběžné studium doporučené literatury a pramenů,včasné odevzdávání seminárních prací

Garant

Mgr. Alena Seberová, Ph.D.