Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terén. cvič.z přírodvěd.a spol.věd.zákl. (KPA / 5ERCV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPA / 5ERCV - Terén. cvič.z přírodvěd.a spol.věd.zákl., Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Jednotlivé exkurze v terénu, převážně hory, naučné stezky - Beskydy, Těšínsko, Ostravsko.Přesná místa exkurzí obdrží studenti v dostatečném předstihu na studentský email.Poznávání české přírody, určování běžných rostlin a živočichů, aplikace teoretických vědomostí, hry v přírodě.Exkurze v termínech 31.5., 6.6., 7.6., 8.6., 13.6., 14.6.Rozdělení do skupin během semestru přes studentský email.

Získané způsobilosti

" umí naplánovat a zrealizovat vycházku/exkurzi do přírody" charakterizuje exkurzi a vycházku, chápe rozdíly mezi nimi" prakticky ovládá práci s mapou (zorientování mapy, mapové značky)" umí prakticky používat buzolu nebo kompas" určuje běžné druhy rostlin a živočichů" umí vypracovat zprávu z exkurze (zakreslit a popsat trasu a její náplň)" ovládá zásady sběru přírodnin" vypracuje seznam možností pro exkurze/vycházky v místním regionu a určí jejich hlavní náplň" orientuje se v informačních zdrojích o možnostech turistiky v regionu" dovede připravit a zrealizovat 1 didaktickou hru v přírodě

Literatura

AICHELE, D., GOLTE-BECHTE-BECHTLE, M. Co tu kvete. Praha : Ikar, 1998. PATOČKA, K. Hledání přírody. Brno : Blok, 1984. DOBRORUKOVÁ, J., DOBRORUKA, L. J. Malá tajemství přírody. Praha : Albatros, 1989. BARWINEK, H., FELMBERG, I., PRADEL, W. Metodika seznamování dětí s přírodou. Praha : SPN, 1980. ŘEHÁK, B. Vycházky do přírody. Praha : SPN, 1969.

Požadavky

Účast na exkurzích. (0-80 b.)Předložení terénního deníku z exkurze. (0-20 b.)Bodová tabulka pro hodnocení91-100 A - 1 (1) - započteno81-90 B - 2+ (2)- započteno71-80 C - 2- (2) - započteno61-70 D - 3+ (3) - započteno51 - 60 E - 3- (3) -započteno0-50 F, FX - 4 (4) - nezapočtenoVysvětlení:A-FX = Hodnocení (šestistupňová klasifikační stupnice)1, 2+,2-,3+,3-, 4 = Zkouška (šestistupňová klasifikační stupnice)1,2,3,4 = Zkouška OU (čtyřstupňová klasifikační stupnice)Zápočet - započteno X nezapočteno

Garant

Mgr. Ondřej Šimik, PhD.

Vyučující

Mgr. Ondřej Šimik, PhD.