Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pohybové dovednosti pedagoga 1 (KPA / 5OHD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPA / 5OHD1 - Pohybové dovednosti pedagoga 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vyvážené držení těla, opěrné body těla, základní pravidla vyváženého držení těla, vědomé harmonické dýchání.Orientace v prostoru, prostorové dráhy.Rytmické cítění, rytmus a temporytmus pohybu.Dynamické cítění, dynamika pohybu, dynamické stupně.Sebereflexe při rozvoji pohybových dovedností, hodnocení partnera a skupiny.

Získané způsobilosti

Zná základní pojmy týkající se přirozeného pohybu.Zvládá didaktiku her a cvičení , které vedou k rozvoji přirozeného pohybu.Zná základní literaturu z oblasti pohybové průpravy.Dovede reflektovat svou práci v hodinách.

Literatura

KROSCHLOVÁ, J. Nauka o pohybu. Praha : SPN, 1975. POLZEROVÁ, E. Pohybová průprava jako součást dramatické výchovy. Praha : IPOS, 1995. ISBN 80-7068-068-7.JEŘÁBKOVÁ, J. Taneční průprava. Praha : SPN, 1979.

Požadavky

1/ prakticko-teoretické zvládání pohybových dovedností, které vedou k rozvoji přirozeného pohybu vzhledem k osobnímu rozvoji (0-40 bodů)2/ prakticko-teoretické zvládání pohybových dovedností z pohledu didaktiky a vlastní praxe s dětmi (0-30 bodů )3/ teoretická příprava a praktická realizace pohybových dovedností s dětmi (0-30 bodů)

Garant

Mgr. Jan Karaffa, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Eva Polzerová