Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická praxe předmětová 3 (KPA / 5RAX3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPA / 5RAX3 - Pedagogická praxe předmětová 3, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praxe je pokračováním Pedagogické praxe předmětové 2. Na základě zkušeností získaných v předchozích praxích studenti realizují samostatné výstupy ve vyučovací hodině na ZŠ. Lekce trvá dvě vyučovací hodiny. 1. hodina = výuka ve třídě, 2. hodina = rozbor s oborovým didaktikem. Náplň výuky určují jednotliví učitelé praxe. Průběh praxe si studenti zaznamenávají dle pokynů didaktika, účast na jednotlivých praxíxh si zaznamenávají do zápočtové listiny, jejíž správnost stvrzují oboroví didaktici svým podpisem.

Získané způsobilosti

- umí zaznamenat průběh vyučovací hodiny- orientuje se v základních pedagogických kategoriích a umí je správně pojmenovat na základě empirické zkušenosti- dovede vyjádřit svůj názor ke zhlédnuté pedagogické situaci a dovede se také odborně vyjádřit- dovede samostatně připravit a realizovat pedagogický výstup - umí reflektovat svůj pedagogický výstup

Literatura

Dle domluvy s učitelem praxe.

Požadavky

Docházka studentů na praxe dle harmonogramu, který rozesílá garant praxí. Povinná je 80% účast. Realizování pedagogického výstupu, tj. vedení vyučovací hodiny. Student si minimálně 2 dny před plánovaným výstupem domluví osobně či telefonicky téma a vzdělávací obsah vyučovací hodiny s cvičným učitelem praxe. Vytvoření přípravy na hodinu a její reflexe. Vytváření hospitačních záznamů z jednotlivých hodin svých kolegů. Ústní rozbor zhlédnuté vyučovací hodiny s oborovým didaktikem. Pro zápočet je nutné odevzdat vyplněnou a potvrzenou Zápočtovou listinu, zaslanou garantem praxí. Listinu je nutné odevzdat vždy ke konci výukového období v zimním semestru. Podmínky a splnění požadavků k uznání disciplíny pro studenty na mobilitách (Erasmus) budou dle dohody s jednotlivým studentem.Bodové hodnocení:Docházka studentů na praxe dle harmonogramu, který rozesílá garant praxí. Povinná je 80% účast. (0-50b.)Vytvoření přípravy na hodinu a její reflexe. (0-10b.)Realizování alespoň jednoho pedagogického výstupu ve dvojicích. (0-15b.)Vytváření hospitačních záznamů z jednotlivých hodin svých kolegů. (0-20b.)Ústní rozbor zhlédnuté vyučovací hodiny s oborovým didaktikem. (0-5b.)Bodová tabulka pro hodnocení91-100 A - 1 (1) - započteno81-90 B - 2+ (2)- započteno71-80 C - 2- (2) - započteno61-70 D - 3+ (3) - započteno51 - 60 E - 3- (3) -započteno0-50 F, FX - 4 (4) - nezapočteno

Garant

Mgr. Ondřej Šimik, PhD.

Vyučující

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.PhDr. Jiří Kusák, Ph.D.PhDr. Danuše Sztablová, Ph.D.Mgr. Ondřej Šimik, PhD.PaedDr. Jan Šubert, Ph.D.PaedDr. Hana Vaňková, CSc.RNDr. Renáta Zemanová, Ph.D.