Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektový seminář oborový 1 (KPA / 5ROJ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPA / 5ROJ1 - Projektový seminář oborový 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Všechny semináře jsou věnovány skupinovým konzultacím k přípravě následujících učebních úloh, které se vztahují k Tvorbě a návrhu průběhu vyučovacího projektu v primární škole.Zpracování Ukázkového portfolia:Formulace hlavního záměru projektupro studenta - učitele (v jazyce preferovaných hodnot a rovin rozvoje)pro žáky (hlavní motivace v jazyce žáků)Hlavní vyučovací cíle vyučovacího projektu:kognitivníafektivnívolní a psychomotorickésociálníaxiologickéPředpokládaná volba metod práce (s odkazy na autory)Předpokládaná volba organizačních forem práce (s odkazy na autory)Předpokládané materiálně didaktické prostředkyPředpokládané činnosti a mezipředmětové vztahyVýstup projektu (produkty žáků)

Získané způsobilosti

dovednost navrhnout projekt integrované tematické výuky nebo výukový projekt pro vybraný ročník primární školy respektující požadavky integrovaného kurikula primární školy (s vazbou na RVP ZV)-s důrazem na motivaci žáků a vývojové zvláštnosti vybrat téma nebo problém výukového projektu/ITV, formulovat hlavní záměr v jazyce studenta/učitele i v jazyce žáka, formulovat výukové cíle v doménách kognitivní, afektivní a psychomotorické, formulovat odpovídající učební úlohy pro žáky, vybrat výukové metody, organizační formy a materiálně didaktické prostředky- s ohledem na hlavní záměr a výukové cíle navrhnout očekávané výstupy - závěrečné produkty žáků (u výukového projektu) -navrhnout harmonogram realizace výukového projektu/ITV v podmínkách Souvislé projektové praxe-kriticky reflektovat výsledky konzultací s vedoucím učitelem praxe a VŠ učitelem (konzultantem 5ROJ1)

Literatura

Individuální vzhledem k řešenému pedagogickému problému. KOVALÍKOVÁ,S. Integrovaná tématická vyuka. Kroměříž, Spirála, 1995. ISBN 80-901873-1-7.HAVLÍNOVÁ, M. Jak měnit a rozvíjet vlastní školu. Praha : Strom, 1994. VYBÍRAL, M. Od zkušenosti k poznání. Plzeň : Pedagogické centrum, 1996. ISBN 80-7178-124-X.VALENTA, J. a kol. Pohledy-projektová metoda ve škole a za školou. Praha : Artama, 1993. SKALKOVÁ, J. Projektové vyučování a jeho realizace. 1994. KAŠOVÁ, J. Škola trochu jinak. Projektové vyučování v teorii a praxi. Kroměříž : Iuventa, 1995. FISCHER, R. Učíme děti myslet. Praha: Portál, 1997. ISBN 80-7176-120-7.KAŠOVÁ, J., TOMKOVÁ, A., VOŘÁKOVÁ, M. Učíme v projektech. Praha : Portál, 2009.

Požadavky

účast na výuce - (0-10b.)pravidelné konzultace s vyučujícím disciplíny - konzultantem (0-10b.)průběžné studium doporučené literatury a pramenů (0-10b.)včasné zpracovávání zadaných učebních úloh - Ukázkového portfolia: (0-70b.)Formulace hlavního záměru projektupro studenta - učitele (v jazyce preferovaných hodnot a rovin rozvoje)pro žáky (hlavní motivace v jazyce žáků)Hlavní vyučovací cíle vyučovacího projektu:kognitivníafektivní1.volní a psychomotorické2.sociální3.axiologickéPředpokládaná volba metod práce (s odkazy na autory)Předpokládaná volba organizačních forem práce (s odkazy na autory)Předpokládané materiálně didaktické prostředkyPředpokládané činnosti a mezipředmětové vztahyVýstup projektu (produkty žáků)Bodová tabulka pro hodnocení91-100 A - 1 (1) - započteno81-90 B - 2+ (2)- započteno71-80 C - 2- (2) - započteno61-70 D - 3+ (3) - započteno51 - 60 E - 3- (3) -započteno0-50 F, FX - 4 (4) - nezapočtenoVysvětlení:A-FX = Hodnocení (šestistupňová klasifikační stupnice)1, 2+,2-,3+,3-, 4 = Zkouška (šestistupňová klasifikační stupnice)1,2,3,4 = Zkouška OU (čtyřstupňová klasifikační stupnice)Zápočet - započteno X nezapočteno

Garant

doc. PaedDr. Radmila Burkovičová, Ph.D.Mgr. Alena Seberová, Ph.D.

Vyučující

BcA. Mgr. Žaneta Káňová, Ph.D.Mgr. Alena Seberová, Ph.D.