Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá pedagog. praxe v prvním roč. ZŠ (KPA / 5RZS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPA / 5RZS1 - Souvislá pedagog. praxe v prvním roč. ZŠ, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Souvislá pedagogická praxe v 1. ročníku je zařazena ve 2. ročníku studia studijního ooru Učitelství pro 1. st.Praxe probíhá v jedné první třídě 1. stupně základní školy, kterou si studenti vybírají sami (s možností využít především fakultní školy PdF Ostravské univerzity v Ostravě)Studenti se ve vybrané 1. třídě plnohodnotně zapojují do školního i mimoškolního života, asistují učiteli při všech profesních činnostech (včetně mimo-vyučovacích a mimoškolních aktivitách; práce se všemi formami pedagogické dokumentace apod.), hospitují ve výuce, konzultují s třídním učitelem (vedoucím učitelem praxe) jeho vlastní postupy plánování, realizace a hodnotící reflexe vyučovacích hodin. S ohledem na rozvíjející se profesní dovednosti adeptů učitelství ponecháváme na zvážení vedoucího učitele praxe možnosti samostatných vlastních vyučovacích pokusů studentů.

Získané způsobilosti

Získává schopnost samostatného rozhodování, dokáže si vyjednat podmínky pro pedagogickou praxi. Realizuje praxi, reflektuje své pedagogické předpoklady a získané zkušenosti. Sebereflektuje dosažené výsledky v edukaci s dětmi.

Literatura

According to agreement with the head teacher practice or with the teacher. Dle domluvy s učitelem z praxe.

Požadavky

- před zahájením praxe je povinností studenta seznámit se s požadavky souvislé pedagogické praxe v prvním ročníku ZŠ, viz zaslané podklady pro praxi (0-10b.)- pokyny budou studentům zaslány na před zahájením daného akademického roku garantem disciplíny- na začátku září si student vybere ZŠ a první třídu, kde bude praxi realizovat (případně mu bude třída přidělena vedením vybrané ZŠ) (0-10b.)- po zvolení ZŠ student odevzdá vedení školy a vedoucímu učiteli praxe potřebné dokumenty k potvrzení a podpisu - školou potvrzené dokumenty odevzdá referentce praxí p. Michaele Kozelské, jež zajišťuje administrativní stránku praxí (sídlo budova G, Mlýnská 5, 2. p.) a kopie těchto dokumentů odevzdá na KPA sekretářce katedry p. Šárce Ramíkové nebo přímo garantovi praxe O. Šimikovi (ondrej.simik@osu.cz) nejpozději k prvnímu dni zahájení praxe (0-10b.)- povinností studenta je v období trvání pravidelné výuky docházet do školy po dobu 5. dnů tj. min 20 hodin (počtem 20 45min. vyučovacích jednotek) - (0-35b.)- student praktikuje v jedné školní 1. třídě a plánuje si všechny výše uvedené profesní činnosti a plnění zadaných úkolů společně s cvičným učitelem praxe, případně konzultuje s garantem praxe na Katedře pedagogiky primárního a alternativního vzdělávání PdF OU - v týdnu před zahájením praxe student potvrdí škole, že první den řádného termínu na praxi nastoupí- povinností studenta je hospitace ve výuce, asistentské činnosti, příprava na samostatné vyučování, samostatné vyučování, mimo-vyučovací profesní činnosti, kritická analýza a reflexe výše popsaných činností s vedoucím učitelem praxe, vypracování Sběrného portfolia (písemného záznamu z výše popsaných profesních činností, strukturovaná (sebe)reflexe úrovně rozvíjených profesních dovedností, průběhu praxe a jejího významu, vedení Zápočtové listiny (0-35b.)- k udělení zápočtu student odevzdá Sběrné portfolio a Zápočtovou listinu Podmínky a splnění požadavků k uznání disciplíny pro studenty na mobilitách (Erasmus) budou dle dohody garanta disciplíny s jednotlivým studentem.Bodová tabulka pro hodnocení91-100 A - 1 (1) - započteno81-90 B - 2+ (2)- započteno71-80 C - 2- (2) - započteno61-70 D - 3+ (3) - započteno51 - 60 E - 3- (3) -započteno0-50 F, FX - 4 (4) - nezapočtenoVysvětlení:A-FX = Hodnocení (šestistupňová klasifikační stupnice)1, 2+,2-,3+,3-, 4 = Zkouška (šestistupňová klasifikační stupnice)1,2,3,4 = Zkouška OU (čtyřstupňová klasifikační stupnice)Zápočet - započteno X nezapočteno

Garant

Mgr. Ondřej Šimik, PhD.

Vyučující

Mgr. Ondřej Šimik, PhD.