Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Řešení pedagogického problému (KPA / BRPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPA / BRPP - Řešení pedagogického problému, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student/ka po uskutečněné pedagogické projektové praxi slovně i písemně vyhodnocuje, jak se mu/jí prostřednictvím připravené edukační částí pedagogického projektu podařilo v praxi diagnostikovaný, formulovaný pedagogický problém řešit. Seznamuje ostatní studentky/ky i vyučujícího, zda edukační část pro řešení pedagogického problému vytvořil/a tak, aby tato napomohla v praxi k řešení pedagogického problému. Jak postupoval/a, do jaké míry byl jeho/její postup shodný s návrhem, jež vytvořil/a v předmětu BPK1. Uvede a vyhodnocuje svůj výběr a uplatnění záznamové techniky, účinnost diagnostických metod, jež vybral/a a použil/a, uplatní nastudovanou odpovídající metodologii. Vyvozuje co nejkonkrétnější závěr vzhledem k délce pedagogické projektové praxe a dalším objektivním souvislostem. Prezentuje svůj názor, do jaké míry je pedagogický problém vyřešen. Navrhne další postup.

Získané způsobilosti

Dokáže slovně i písemně vyhodnotit, jak se mu/jí prostřednictvím připravené edukační části pedagogického projektu podařilo v pedagogické praxi řešit diagnostikovaný, formulovaný pedagogický problém. Slovně i písemně popíše, srovnává do jaké míry byl jeho/její postup shodný s návrhem. Reflektuje, vyhodnotí účinnost vybraných a použitých diagnostických metod, analyzuje uplatnění nastudované odpovídající metodologie. Demonstruje konkrétní závěr a navrhne další postup.

Literatura

BURKOVIČOVÁ, R. Aktuální otázky preprimárního a primárního vzdělávání. Ostrava : PedF, 2010. ISBN 978-80-7368-771-7.individuálně - doporučí vyučující. FISHER, R. Učíme děti myslet a učit se. Praha : Portál, 1997. ISBN 80-7178-966-6.veškerá literatura z předmětů BPK1 a BPK2. BURKOVIČOVÁ, R. Výsledky pedagogického projektování v bakalářském studiu učitelství pro mateřské školy. Ostrava : PedF OU, 2009. ISBN 978-80-7368-730-4.

Požadavky

Reflektovat připravenou a uskutečněnou cestu řešení pedagogického problému prostřednictvím edukační části pedagogického projektu. Konkrétně vyhodnotit uplatněné diagnostické metody, jejich účinnost při řešení pedagogického problému (20b). Uvést a vyhodnotit vlastní výběr a uplatnění záznamové techniky (5b), účinnost vybraných diagnostických metod (25b), vyhodnotit, jak jsem dokázal/a uplatnit nastudovanou odpovídající metodologii (5b). Vyvodit co nejkonkrétnější závěr (20b) vzhledem k délce pedagogické projektové praxe a dalším objektivním souvislostem. Jasně prezentovat svůj názor, do jaké míry je pedagogický problém vyřešen (20b). Navrhnout další postup řešení pedagogického problému (5b).Body Hodnocení 51 - 100 započteno0 - 50 nezapočteno Studenti absolvující studentskou mobilitu v zahraničí: Zpracovat a odevzdat písemně do termínu vypsaného pro zápočet v systému IS/STAG.

Garant

doc. PaedDr. Radmila Burkovičová, Ph.D.