Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá projektová praxe (KPA / MSSPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPA / MSSPP - Souvislá projektová praxe, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Samostatně si vybírá MŠ běžného typu, termín souvislé projektové pedagogické praxe domlouvá s ředitelstvím i provázející učitelkou. Při předjednávání termínu a vyjednávání o přijetí k uskutečnění souvislé projektové pedagogické praxe seznámí ředitelství a provázející učitelku s náplní pedagogické praxe. Předává vedení mateřské školy a provázející učitelce podklady pro souvislou pedagogickou projektovou praxi. V týdnu před praxí potvrzuje ředitelství, že první den dohodnutého termínu na praxi nastoupí, a dohodne si čas nástupu. V první den praxe nastupuje v dohodnutém čase a ohlašuje se u ředitele subjektu a provázející učitelky souvislé pedagogické projektové praxe. Podstupuje proškolení k BOZP školou pověřenou osobou, seznamuje se se školním řádem MŠ. Předává vedení školy a provázející učitelce praxe podklady pro souvislou pedagogickou projektovou praxi. Dbá BOZP, ustanovení školního řádu mateřské školy a pokynů provázející učitelky. První dva dny studující hospituje ve třídě, v níž bude pedagogický projekt realizovat, seznamuje se s dětmi a navazuje s nimi kontakt. Seznamuje se s materiálně didaktickými prostředky, jež míní v průběhu realizace pedagogického projektu využít, obeznamuje se s prostředím MŠ i okolí. Od třetího dne prvního týdne do konce třetího týdne pedagogické praxe realizuje vlastní připravený pedagogický projekt. V průběhu realizace vlastního připraveného pedagogického projektu provádí záznamy uskutečněné realizace, podle potřeby operativně provádí korekce. Podmínkou je absolvování předmětu MSPK1.

Získané způsobilosti

Získává schopnost samostatného rozhodování, dokáže si vyjednat podmínky pro pedagogickou praxi. Realizuje, reflektuje připravený pedagogický projekt podle stanoveného postupu. Sebereflektuje dosažené výsledky v edukaci s dětmi.

Literatura

By agreement with the teacher. BURKOVIČOVÁ, Radmila. Obtížnost profesních činností v učitelství pro mateřské školy. Ostrava: PedF OU, 2013. ISBN 978-80-7464-403-0.

Požadavky

Samostatně si vybrat MŠ běžného typu, termín souvislé projektové pedagogické praxe domluvit s ředitelstvím i provázející učitelkou (10b). Při předjednávání termínu a vyjednávání o přijetí k uskutečnění souvislé projektové pedagogické praxe seznámit ředitelství a provázející učitelku s náplní pedagogické praxe (10b). Předat vedení mateřské školy a provázející učitelce podklady pro souvislou pedagogickou projektovou praxi. V týdnu před praxí potvrdit ředitelství, že první den dohodnutého termínu na praxi nastoupí, a dohodnout si čas nástupu. V první den praxe nastoupit v dohodnutém čase a ohlásit se u ředitele subjektu a provázející učitelky souvislé pedagogické projektové praxe. Podstoupit proškolení k BOZP školou pověřenou osobou, seznámit se se školním řádem MŠ. Předat vedení školy a provázející učitelce praxe podklady pro souvislou pedagogickou projektovou praxi. Dbát BOZP, ustanovení školního řádu mateřské školy a pokynů provázející učitelky. První dva dny hospitovat ve třídě, v níž bude studující pedagogický projekt realizovat, seznámit se s dětmi a navázat s nimi kontakt (30b). Seznámit se s materiálně didaktickým prostředky, jež míní v průběhu realizace pedagogického projektu využít, obeznámit se s prostředím MŠ i okolí. Od třetího dne prvního týdne do konce třetího týdne pedagogické praxe realizovat vlastní připravený pedagogický projekt (30b). V průběhu realizace vlastního připraveného pedagogického projektu provádět záznamy uskutečněné realizace (20b), podle potřeby operativně provádět korekce.Zápočet: Absolvovat souvislou pedagogickou projektovou praxi v plném rozsahu. Dokument "Žádost o realizaci praxe" - obrátit se na p. Kozelskou na studijní oddělení. Žádost nechat vyplnit na zvolené MŠ a zpětně p. Kozelské přinést.Udělení zápočtu je podmíněno včasným zpětným odevzdáním smluvní dokumentace na referát pedagogických praxí. 4. "Potvrzení o vykonání souvislé projektové pedagogické praxe v plném rozsahu" - vyplněné odevzdat. doc. Burkovičové do 30. 11. kalendářního roku na sekretariát KPA.Body Hodnocení 51 - 100 započteno0 - 50 nezapočteno

Garant

doc. PaedDr. Radmila Burkovičová, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Radmila Burkovičová, Ph.D.doc. PaedDr. Radmila Burkovičová, Ph.D.