Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pohybové dovednosti pedagoga 2 (KPA / NPHD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPA / NPHD2 - Pohybové dovednosti pedagoga 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Roviny rolového hraní se zaměřením na pohybovou složku.Složky výrazového pohybu.Tvar pohybu.Rytmická složka pohybu.Dynamická složka pohybu.Dramatická situace v pohybovém vyjádření.Didaktika pohybových a improvizačních aktivit dětí předškolního a mladšího školního věku.

Získané způsobilosti

Rozlišuje pojem přirozený a stylizovaný pohyb.Vypracuje přípravu výuky pohybové výchovy pro libovolně zvolenou věkovou skupinu, zrealizuje ji a vypracuje písemnou sebereflexi.

Literatura

KROSCHLOVÁ, J. Nauka o pohybu. Praha: SPN, 1975. POLZEROVÁ, E. Pohybová průprava jako součást dramatické výchovy. Praha: IPOS, 1995. ISBN 80-7068-068-7.JEŘÁBKOVÁ, J. Taneční průprava. Praha: SPN, 1979.

Požadavky

- aktivní účast na seminářích - písemná sebereflexe z lekcí - písemná příprava pohybové lekce - seznam prostudované literatury z oblasti pohybové výchovy

Garant

Mgr. Jan Karaffa, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Eva PolzerováMgr. Eva Polzerová