Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Využití inform. technologií v pedagogice (KPD / 2ICTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPD / 2ICTP - Využití inform. technologií v pedagogice, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Internet a síťové služby.2. Digitální knihovny - informační zdroje.3. Techniky vyhledávání informací na internetu.4. Evaluace elektronických informačních zdrojů.5. Sběr dat pro hodnocení kvality vzdělávání.6. Zpracování informací a statistické zpracování dat.7. Využití software pro statistické hodnocení dat.

Získané způsobilosti

- znalost možnosti využívání počítačových sítí na ZŠ a SŠ- dovednost využít moderní technologie ve vzdělávání- schopnost odborné práce se vzdělávacími multimediálními programy- dovednost užívat e-learning jako formu a metodu vzdělávání- schopnost orientovat se v typech elektronických médií- dovednost získávat, zopracovávat a interperetovat data z oblasti vzdělávání- znalost způsobů a možností evaluačních aktivit.

Literatura

NAGYOVÁ, I. Audiovizuální prostředky - fotografie a zvuk. Ostrava : OU, 2004. KOLIBÁČ, R. eLearning - moderní forma vzdělávání. Ostrava : OU, 2003. ISBN 80-7042-970-4.SOKOLOWSKY, P., ŠEDIVÁ, Z. Multimédia - současnost a budoucnost. Praha : Grada, 1994. ISBN 80-7169-608-0.ALESSI, S. M., TROLLIP, S. R. Multimedia for learning: methods and development. 3rd et. Boston : Allyn and Bacon, 2001. KAPOUNOVÁ, J., KOSTOLÁNYOVÁ, K., NAGYOVÁ, I. Multimédia v práci učitele. Ostrava : Ostravská univerzita, 2004. ISBN 80-7042-366-8.MALČÍK, M., MECHLOVÁ, E. Nové přístupy k výuce přírodovědných předmětů s využitím ICT pomůcek na ZŠ ? Obecná část. Ostrava : Ostravská univerzita v Ostravě, 2010. PRŮCHA, J. Pedagogická evaluace. Brno : MU, 1996. ISBN 80-210-1333-8.HUDEC, T., MALČÍK, M., RANGL, M. Příprava na ECDL I a II. Ostrava : Ostravská univerzita, 2005. ISBN 80-7368-074-2.MALACH, J. Technologie tvorby didaktických prostředků. 50 s. Ostrava : OU, 2003. ZOUNEK, J, ŠEĎOVÁ, K. Učitelé a technologie. Mezi tradičním a moderním pojetím. Brno : Paido, 2009. KOSTOLÁNYOVÁ, K. Vzdělávací technologie. 89 s. Ostrava : OU, 2006. PAVLÍČEK, J. Základy e-didaktiky pro e-tutory. Ostrava : Ostravská univerzita, 2003. TVRDÍK, J. Základy matematické statistiky. Ostrava : OU, 2002.

Požadavky

Úkoly - podmínka pro udělení zápočtu - na bázi studia literatury:a) Zpracování a přednesení referátu v semináři na zadné téma. Písemně 5 stran ve wordu a PowerPointová prezentace. Součástí je zpracování myšlenkové mapy zvoleného problému.b) Sběr dat v oblasti hodnocení výsledků vzdělávání, jejich analýza a možnosti využití získaných poznatků.c) Didaktický test.

Garant

doc. RNDr. Martin Malčík, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Martin Malčík, Ph.D.