Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie výchovy (KPD / 3TEVY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPD / 3TEVY - Teorie výchovy, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie a metodika výchovy jako pedagogická disciplína.Cíle základních výchovných složek a jejich dosahování.Školní výchova.Ústavní výchova, ochranná výchova a preventivně výchovná péče ve školských zařízeních.Výchova ve volném čase (mimoškolní výchova).Rodinná výchova.Vybrané sociálně patologické jevy dětí a mládeže a jejich prevence.

Získané způsobilosti

Student získá:- dovednost vést výchovný proces,- dovednost diagnostikovat chování žáka a kolektivu třídy,- dovednost spolupracovat s rodiči,- dovednost organizovat volný čas dětí a mládeže,- kompetence organizovat a vést výchovu.

Literatura

Malach, J. Teorie a metodika výchovy. OU, 2004. ISBN 80-7042-374-9.nullBENDL, S. Kázeňské problémy ve škole. Praha : TRITON, 2004. MATOUŠEK, O. Mládež a delikvence. Praha: Portál, 1998. STŘELEC, S. (ed.). Studie z teorie a metodiky výchovy I. a II. Brno: MSD, 2002. www.csicr.cz.

Požadavky

docházka na přednášky - konzultace a seminářeaktivní účast v lekcíchvypracování seminárních prací dle pokynůsamostudium distančních studijních materiálů? vypracovat seminární práci dle pokynů? samostudium distančních studijních materiálů

Garant

doc. PhDr. Josef Malach, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Josef Malach, CSc.