Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jak napsat úspěšnou kvalifikační práci (KPD / JAKPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPD / JAKPR - Jak napsat úspěšnou kvalifikační práci, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Etické aspekty odborných a vědeckých prací, zejména vysokoškolských kvalifikačních prací (VŠKP).- Volba tématu VŠKP.- Struktura VŠKP (osnova práce, teze atd.).- Zpracování jednotlivých částí VŠKP.- Literární zpracování, jazykové úskalí VŠKP, typografická a formální úprava VŠKP.- Typy pramenných a literárních zdrojů informací (rešerše, bibliografie aj.).- Informační zázemí autora VŠKP.- Práce s odbornou literaturou (excerpta, konspekt, aj.)- Hodnocení a obhajoba VŠKP.

Získané způsobilosti

Student bude v praxi plně respektovat etické aspekty odborné a vědecké práce, bude umět samostatně pracovat s prameny a literárními zdroji informací. Dokáže si adekvátně vybrat, příp. navrhnout téma své kvalifikační práce a tuto práci s respektováním všech pravidel napsat a obhájit (půjde o stránku obsahovou, věcnou, jazykovou, typografickou a formální). Dokáže prezentovat jednotlivé části své kvalifikační práce, a to zejména její výzkumnou část, i dílčí přínos své práce v příslušné vědní oblasti (většinou pedagogické).

Literatura

KURELOVÁ, M. et al. Jak napsat úspěšnou kvalifikační práci (se zaměřením na práce pedagogické. v tisku. KOVÁŘÍČEK, V., KREJČÍ, V., KREJČOVÁ, E., DZIKOVÁ, H. Metodika psaní diplomových prací. 3. vyd. Ostrava : PdF OU, 1991. SPOUSTA, V. et al. Vádemecum autora vědecké a odborné práce (se zaměřením na práce pedagogické). Brno : Masarykova univerzita, 2001. ISBN 80-210-2237-2.

Požadavky

Vypracuje strukturu (osnovu) kvalifikační práce a její teze s následnou prezentací.Napíše alespoň část (nejméně jednu kapitolu) teoretické části své kvalifikační práce.Vymezí výzkumný problém, zformuluje cíl zkoumání, hypotézy, navrhne výzkumné metodya bude charakterizovat zkoumaný soubor. Popíše průběh výzkumu a zpracuje výsledky zkoumání s následnou prezentací. Ukáže dílčí přínos své kvalifikační práce v (pedagogické) oblasti.

Garant

doc. PhDr. Milena Kurelová, CSc.